Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam vilar från golfen — med golf

Dagen efter segern i LPGA-mästerskapen vilade Annika Sörenstam upp sig — med en runda golf.
—  Men nu är det bara för att det är kul, säger hon.

Annons
Efter fyra dagar i 30-gradig värme och stor press så tar Annika Sörenstam ledigt en vecka från golfen.
Men ordet ledig betyder inte samma sak för alla.
Först en runda på Pine Valley, en bana där kvinnor inte ens är välkomna på andra dagar än söndagar, och sedan åker hon till Merion, Pennsylvania, för ännu mer golf på tisdagen.
 Jag har redan spelat tre veckor i rad och behöver verkligen en vecka ledigt. Men nu är det ingen tävling, jag ska bara spela med några kompisar för att det är roligt. All champagne och vin nu efter vinsten gör att jag kommer att pegga upp från damtee, eller till och med mitt på fairway, men det ska bli skön avkoppling, säger hon med ett leende.

Undantag för Sörenstam
Pine Valley är en klassisk bana, rankad som USA:s absolut bästa, som öppnade redan 1918. Bland medlemmarna finns skådespelaren Sean Connery och det sägs att klubbens ordförande Charlie Raudenbush bor på området men att hans egna fru inte ens får vara på banan utom på söndagar.
 De har gjort ett specialarrangemang för mig, jag känner mig väldigt hedrad, säger Sörenstam.
Segern i LPGA-mästerskapen natten mot måndag svensk tid kom efter en helg av storspel. Trots att hon inte lyckades alls på de långa par fem-hålen så gick hon runt på 68676973 och sammanlagt elva slag under par.

På väg mot målet
Därmed är hon halvvägs till drömmålet att vinna alla fyra majors på ett och samma år.
 Jag måste vara ärlig och säga att ibland måste jag nypa mig själv i armen när jag inser vad jag har åstadkommit. Jag är ju bara en liten tjej från Sverige som åkte till USA för att följa mina drömmar och förhoppningsvis vinna några tävlingar. När jag tittar på min biografi i LPGA-boken (tourens officiella bok med alla spelares resultat) så känns det overkligt. Har jag verkligen gjort allt det här? Jag önskar bara att jag hade mer tid av att njuta av det där, säger hon.

Sex segrar
Golfåret har börjat overkligt bra, med sex segrar på åtta tävlingar. Vid sidan av golfen har det varit tuffare, där skilsmässan från maken David Esch gjort att saker och ting inte är som de brukar.
 Att spela bra och vinna turneringar i det här skedet av livet är viktigt för mig, eftersom det ger mig någon sorts tillfredsställelse. På det personliga planet har jag en del saker som måste lösas. Jag säger inte att segrar på golfbanan ersätter lyckan vid sidan om, men förhoppningsvis hittar jag ett sätt att kombinera de två. Jag tror att jag kommer att få vara lycklig en dag.
Om två veckor spelas US Open, då kan Sörenstam nå sin tredje majorseger för året, och få ännu lite mer av den tillfredsställelse hon jagar.
Men först väntar ju lite vila även om ordet ledig inte betyder samma sak för oss alla.

Mer läsning

Annons