Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänd väntan i Turin

Annons
Efter skandalen i Milano var det en spänd väntan i Turin på onsdagen. Inför farhågorna att Champions League-mötet mellan Juventus och Liverpool skulle resultera i ännu en kväll med skandalartade scener var fler än tusen poliser var utkommenderade i centrala Turin. Under en 24-timmarsperiod har all alkoholförsäljning förbjudits i centrala Turin.
Hundratals Juventusanhängare var samlade i stadens centrum timmarna före matchen. Liverpools fans höll sig undan och var betydligt diskretare än vanligt. Få bar de röda klubbtröjorna. En stor del av biljetterna som reserverats för engelska fans var osålda.
Och strax innan matchen började drabbade ett 50-tal Juventusanhängare samman med polis utanför Stadio Delle Alpi. Det var en del av en större grupp supportrar som började bråka med polisen och kastas föremål mot dem. En bil fattade eld intill och polis försökte bringa ordning på platsen.
Redan på tisdagsnatten var det oroligt. Supportrar från de båda lägren drabbade samman, en man fick lindrigare huvudskador och ett antal personer anhölls.
Det första kvartsfinalmötet mellan lagen i Liverpool förra veckan var det första sedan Heyselkatastrofen 1985, då 39 människor, mest italienare dödades. Det gick lugnt till i Liverpool, men delar av Juventusfansen har lovat "hämnd" och "krig".

Mer läsning

Annons