Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarflykt i Sundsvall Hockey

Johan Thelin är endast detaljer från en övergång till Almtuna. Dan Tryborn och Liam Lindström jagas av Hammarby. Sundsvall Hockey hotas av spelarflykt.

Annons
Platsen i den nya Allsvenskan är säkrad för De Blå, men klubben står just nu så gott som utan lag.
Ingen tränare, ingen målvakt och inte en enda forward på kontrakt.
De enda som är klara för nästa säsong är backkvartetten Mathias Svedberg, David Striz, Ivan Puncochar och Nicklas Wästlund.
Och källor till ST-sport berättar nu att viktige och välmeriterade forwarden Johan Thelin, 25, kommer att nappa på ett kontraktsförslag från allsvenska konkurrenten Almtuna IS i Uppsala.
Jag var och träffade en klubb förra veckan, men vill inte säga vilken. Det sportsliga verkar i alla fall vara riktigt bra och vi ska höras igen senare den här veckan, säger Thelin.
Han tillägger:
Det känns som jag behöver en nytändning, samtidigt som intresset från Sundsvall verkar ganska svalt...
Thelin har gjort tre säsonger i Sundsvall och med sin laglojala och uppoffrande spelstil har han varit med om att personifiera det Laget i stan står för.
Jag kan mycket väl tänka mig att komma tillbaka till Sundsvall Hockey i framtiden, säger Thelin, som är tillsammans med en Sundsvallstjej.
Han är dock inte den enda forwarden som ser ut att lämna De Blå.
ST-sports källor uppger att såväl Dan Tryborn, poängkung säsongen 20032004, som talangen Liam Lindström uppvaktas av Hammarby, också det en allsvensk konkurrent till Sundsvall.
Dessutom är både allroundkunnige Erik Tägtström och lagkaptenen Daniel Olsson sugen på spel utanför Sveriges gränser om rätt anbud dyker upp.
Lägg därtill att målvakten Markus Ottosson ställer sig tveksam till en fortsättning i Sundsvall på grund av sociala skäl.

Fakta Sundsvallsspelare på väg bort

Markus Ottosson, målvakt på glid tillbaka norrut.
Erik Tägtström, back/forward sugen på spel i Nordamerika.
Johan Thelin, forward Almtuna IS nästa.
Liam Lindström, forward uppvaktas av Hammarby IF.
Dan Tryborn, forward uppvaktas av Hammarby IF.
Daniel Olsson, forward kan tänka sig spel i Europa.

Mer läsning

Annons