Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarkupp gjorde Cratz arbetslös

En spelarkupp har gjort Sören Cratz arbetslös. Hammarbys förre guldtränare sparkades på torsdagen från Mjällby med omedelbar verkan. —  Jag förstår ingenting. I går höll jag i träningen, i dag är jag arbetslös, säger Cratz till TT.

Annons
Sören Cratz är arbetslös efter två och ett halvt år i Mjällby. Beskedet fick han via telefon när han satt och åt lunch på torsdagen. Tidigare under dagen hade han arbetat med förberedelser inför superettanmötet borta mot Degerfors på lördag.
 Men nu känner jag bara en tomhet. Klart jag känner mig väldigt besviken. Jag har inte fått några indikationer alls och helt plötsligt är jag sparkad, säger Cratz som så sent som i onsdags kväll höll i Mjällbys träning.
 Vi tränade en del viktiga moment inför matchen mot Degerfors och det var ingen spelare som antydde något alls. Efter träningen måste spelarna ha ringt till styrelsen och sagt att det här inte fungerar längre, säger Cratz som under sina tre säsonger i Blekingeföreningen vunnit division 2 vid två tillfällen.
Nu mår klubben botten och är jumbo i superettan med nio poäng upp till Falkenberg över det kritiska strecket.
 Jag sade redan i februari att vår trupp var för tunn, men styrelsen valde att inte lyssna på mig. Nu har vi en starkare trupp med två riktigt bra tjeckiska spelare. Hade vi haft den truppen när serien började hade vi definitivt inte legat sist i superettan. Det är jag övertygad om.
Sören Cratz har visat stor lojalitet mot Mjällby och har även valt att gå ner i lön, trots att flera förfrågningar länge funnits från större klubbar.
 Jag har varit heltidsanställd tränare sedan allt började i IFK Norrköping 1985 och det är klart att jag har förfrågningar från annat håll. Det känns skönt, men vilken det blir får jag ta ställning till längre fram. Allsvenskan är inte uteslutet, säger Cratz som blev bejublad guldtränare i Hammarby 2001.
Ny huvudtränare i Mjällby kommer säsongen ut att vara Cratz tidigare assistent Thomas Andersson.

Mer läsning

Annons