Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spiken i Hammers kista

Det blir inget spel i Halmstad Hammers, varken för Sundsvalls Johan Thelin eller Timrås Johan Jonsson.
Klubben tvingas starta om i lägsta serien — om inget under skett sent i går kväll.

Annons
Jag och tjejen har sagt upp lägenheten och skulle ha flyttat ner efter gatufesten. Som tur är har vi inte hunnit med att flytta än. Nu vet jag inte hur det blir, säger Thelin.
Det var kallat till ett tredje (!) årsmöte i Sannarpshallen i Halmstad under tisdagskvällen. På två försök hade den allsvenska hockeyklubben inte lyckats formera en styrelse.
Tredje gången gillt och det sprack.
Elitlicensen dras in och Halmstad Hammers finns inte som elitklubb längre.
Så var läget tills i går förmiddag. Då fick klubben ny respit av hockeyförbundet, till sent i går kväll.
Det fattas 1,5 miljoner kronor för klubben. Pengar till löner och skatt som ska vara betalat i slutet av augusti. Med det som grund vill ingen ta på sig styrelsejobb i Hammers. Vilket i sin tur betyder indragen elitlicens och konkurs, enligt Hallands nyheter.
De allsvenska hockeytrupperna börjar fyllas och det är kanske inte det lättaste att hitta en ny klubb.
Det är bara att gilla läget. Visst börjar det bli sent att hitta en klubb i Sverige. Det det blir kanske någon utländsk klubb i stället, säger Thelin.
Ovissheten är naturligtvis jobbig.
Allt var ju ordnat. Vart flyttlasset går nu vet jag inte. Det blir en senare flytt än vad vi tänkt och ett annat klubbmärke på bröstet. Man hade ju ställt in sig och nu måste man börja om från början igen, säger Thelin, som sköter sina förhandlingar själv.
Om det inte blir utomlands, då får jag kanske ta hjälp av någon. I vilket fall som helst så ska jag fira midsommar först. Det är ingen idé att köra i gång förrän till veckan.
Johan Jonsson:
Det löser sig alltid, men visst är det surt. Meningen var att jag skulle ha varit nere i Halmstad och tränat i veckan, men det ställdes in. Nu vet jag inte alls vad som händer. Min agent har redan börjat titta på andra alternativ.
Som läget är saknas en klubb i den nya rikstäckande Hockeyallsvenskan. Vilket lag Sundsvall Hockey och de andra klubbarna kommer att tampas med till vintern är inte klart.
Klart är dock att spiken är slagen i Hammers kista.

Mer läsning

Annons