Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spring Ray bäst i regnet

Femårige Spring Ray var den sportsliga höjdpunkten under V75-gången på Axevalla. Tillsammans med Björn Goop vann han guldloppet på 1.13,8/2640a på en regntung bana.
—  Han är bra, och under ständig utveckling, sade Goop mycket nöjt efter segern.

Annons
Arrangörerna av Axevallas trippeltrav hade ingen tur med vädret under lördagen. Publikplatserna var välfyllda, 13 507 åskådare fanns på plats, men ett ihållande regn dämpade feststämningen en del.
Sportligt var guldloppet omgångens höjdpunkt. Storfavoriten Spring Ray kunde köras till ledningen efter 700 meter och så långt såg det ut att bli helt odramatiskt. Men när Björn Goop gjorde ett försök att dämpa farten vaknade Lufti Kolgjini bakom Joel James till. Kolgjini körde fram utvändigt favoriten och såg till att tempot hölls uppskruvat.
 "Ludde" var vaken och det är inget att säga något om, det är trav vi håller på med. Min häst blev lite pigg efter den tryckaren och lade bort lite kraft men det var ändå ingen fara, sade Goop efter segern.
Nästa uppgift för Spring Ray blir Jubileumspokalen på Solvalla 13 augusti.
Då lär Spring Ray stöta på delar av Europaeliten med Steinlager och Gidde Palema i spetsen.
 Svårt att säga hur han klarar sig mot så bra hästar men han är ruggigt vass när han får smyga med och spara sin speed, sade Goop.
Spring Ray var i fjol trea i Derbyt och har som femåring vunnit fem av tio starter och tjänat drygt 1,2 miljoner.
Peter Untersteiner från Halmstad tog två tränarsegrar inom V75. Han avslutade genom att vinna sista avdelningen med Eiffel Broline som serverades ett bra lopp och avgjorde mycket enkelt.
 Det är sällan Eiffel Broline är bra i halsen men det var han denna gång. Jag tycker att han är riktigt bra för klassen, sade Untersteiner.
Innan dess hade sonen Johan vunnit omgångens lärlingslopp med Harmonic Silvio. Det var Johans femte V75-seger i karriären.
 Jättekul, V75 är travets elitserie. Jag ville verkligen komma till ledningen men var lite orolig på förhand att de innanför var lite för snabba. Men pappa sade till mig innan loppet visa körspöet efter 50 meter och då tog han verkligen i. När vi väl hade kommit till ledningen var det inga problem, han vann med krafter kvar, sade Johan Untersteiner.
Per Lennartsson tog sin första V75-seger efter sin två månader långa avstängning med Sun Protection, hans 17:e totalt under året. Lennartsson serverade Sun Protection en fin resa och segern blev enkel.
 Sun Protection har sin bästa bit på upploppet och jag tycker nog att han hade samlat ihop till denna segern, sade Lennartsson.
För Lennartsson väntar större uppgifter nästa veckan när hans egentränade U.S.A.Hornline. Hon ska på torsdag prova lyckan i det största loppet för tvååriga ston i USA, Merrie Annabelle Stakes på Meadowlandsbanan i New Jersey.
 Det blir spännande, jag tror hon ska kunna ta sig till finalen i alla fall, sade Lennartsson.

Mer läsning

Annons