Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spring Ray glänste i Björn Goops trippel

Spring Ray blev trea i travderbyt i fjol. På lördagen slog han igenom i högsta klassen när han vann det första uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro.
—  Spring Ray gjorde ett kanonlopp och han kan utvecklas ännu mer, sade segerkusken Björn Goop, som hade en strålande eftermiddag med tre V75-segrar.

Annons
Spring Ray tränas av Halmstads Håkan Olofsson, som bara har nio hästar i stallet.
 Det är en dröm att ha en sådan häst i träning och nu är vi klara för finalen i Olympiatravet, det blir förstås väldigt tufft där men det är en
ära att få vara med, sade Olofsson.
Spring Ray har tjänat drygt 1,6 miljoner kronor och mer kommer det att bli i år. Det var en svettig uppvisning som den femårige valacken bjöd på. När Björn Goop vred på 800 meter före mål närmast flög han fram till ledande favoriten Mike Malibu, som inte hade något svar.
 Det enda som inte är riktigt bra med Spring Ray är att han kan vara strulig i starten, han var lite dum även den här gången. Men han kom på
bättre tankar och i loppet skötte han sig riktigt bra, sade Goop.
Spring Ray får nu chansen i finalen på Åby den 16 april tillsammans med Aircraftman, som spurtade positivt till andraplatsen.

Otäck olycka
Det blev en otäck olycka i loppet sedan Men Greta Då och Noa Savoy krokat ihop på upploppet och gått omkull. Båda kuskarna, Per Lennartsson och Ingrid Bengtsson, ramlade ur. Alla inblandade klarade sig dock utan skador, men Ingrid Bengtsson dömdes som skyldig till olyckan och dömdes till 14 dagars körförbud och 4 000 kronor i böter.
Björn Goops seger med Lukas Farming var också en styrkeuppvisning. Lukas Farming fick ett mycket jobbigt lopp i dryga spår men var ändå överlägsen i loppet.
  Jag ville inte bli sittande i kön men det blev en tung väg. Han avgjorde mycket enkelt till slut och det var starkt gjort, sade Björn Goop.
Den tredje segern kom med Völunds Karolin, som dock inledde med galopp från start. Men hon var ändå starkast till slut efter ett jobbigt slutvarv i tredjespår.

Dubbelt Svanstedt
Åke Svanstedt leder V75-kuskligan efter en dubbel på Jägersro. Han började med storfavoriten Stanley Bar, som ledde V75-1 hela vägen och vann utan problem.
Svanstedt svarade sedan för en liten överraskning då han vann med Royal Qui, som plockade ned favoriten King Value efter att ha pressat ledaren under större delen av loppet.
 Royal Qui är inte enkel men jag ville inte lämna något åt slumpen, sade Åke Svanstedt.

Mer läsning

Annons