Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Squashboom i Sundsvall

När paret Eva och Clive Spencer tog över driften av Squashhallen i Sundsvall 1997 fanns det 300 spelare. Nu är det fyra gånger så många och The Squash Club har fått sin första spelare på squashgymnasiet i Malmö.

Annons
Squashen är en liten sport i Sundsvall och Norrland. Men den var alltså ännu mindre för åtta år sedan. Det var då som Eva och Clive klev in på arenan och fick trenden att vända.
Squashen var på rejäl dekis och det känns förstås bra att vi har kunnat göra något positivt för sporten här i Sundsvall, menar Clive, som tillsammans med Eva tagit beslutet att dra sig tillbaka och lämna över Squashhallen till någon annan intressent.
Duon kan göra det med gott samvete. Antalet spelare har inte bara ökat från 300 till 1 200 som spelar regelbundet. Nej, det kanske mest glädjande är att den ungdomssatsning som drogs igång nu börjar ge utdelning.
Jag fick ett mail att Mattias Lindström kommit in på squashgymnasiet i Malmö. Där finns bara fyra-sex platser och under de tre år som gymnasiet funnits har inte en enda spelare norr om Stockholm fått chansen, berättar Eva Spencer.
Mattias var en av tiotalet ungdomar som tog chansen att vara med i den så kallade squashleken 1999. Nu sex år senare är Mattias så pass bra att han platsar på ett riksgymnasium.
Man känner sig faktiskt lite stolt. Det måste jag erkänna, påpekar Eva.
Mattias själv fyller 15 år senare i år och ser fram emot de tre åren på squashgymnasiet med lite blandade känslor.
Det är 100 mil bort och visst känns det lite nervöst att ta ett sådant stort steg. Men samtidigt ska det bli spännande.
Just nu ligger han på fyra träningspass per vecka. Det blir betydligt mer till hösten i Malmö.
Mellan tio-tolv pass i veckan. Jag måste också upp i den träningsdosen för att kunna fortsätta utvecklas.
Eva och Clive lär också fortsätta med squashen, även om de bara tänker driva verksamheten till det dyker upp någon som kan ta över.
Några har anmält sitt intresse, men inget är klart än, avslutar Eva.

Mer läsning

Annons