Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK:s libero slet av hälsenan

Selånger SK drabbas av ett tungt avbräck. Liberon Stefan Eriksson har slitit av hälsenan. — Läkaren säger att det tar ett år innan jag kan idrotta igen, säger han.

Annons
Det var på fysträningen i torsdags som det hände.
Jag körde en styrkeövning som även innehåller snabbhet. När jag hoppade upp och gjorde ett ryck framåt small det till och det kändes som att någon sparkade mig med ett par dobbskor, berättar Eriksson.
Han fortsätter:
Det gjorde skitont, jag ramlade ihop och kände sedan att det var något fel. Jag hade ju ingen vänsterhälsena ...
Eriksson opererades på Sundsvalls Sjukhus i fredags och kommer till att börja med vara gipsad i sex veckor.
Men han kommer att vara ur spel mycket längre än så, då en lång rehabilitering väntar.
Det är väldigt individuellt hur lång tid det kan ta. Läkaren säger att det tar ett år innan jag kan idrotta, men jag kan även vara tillbaka om fem månader, säger Eriksson.
Ett år skulle innebära att den kommande säsongen är kört. Även om Ljusdalsprodukten har gott läkkött så kommer han att missa inledningen av serien.
Skadan kommer väldigt olyckligt för såväl Eriksson personligen som SSK som lag.
Vi har ett så väldigt intressant lag och jag själv har just avslutat rehabiliteringsträning, efter att ha haft diskbråck. I fjol fick jag kämpa mig igenom matcherna på grund av ryggen. Jag hade mjölksyra redan fem minuter in på matcherna, säger Eriksson och suckar:
Det kändes som det skulle min bästa säsong.
För Selånger så innebär det att laget står utan sin viktige libero.
Det är för tidigt att säga om vi kommer att agera och försöka värva någon ny libero. Men det är väldigt tungt, då vi bara har honom på den så viktiga positionen som libero, säger sportchefen Stefan Thors.

Mer läsning

Annons