Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställer in – efter krock med palm

/

En olycka i öknen, skadebortfall och bröllop ställer till det för Sundsvalls TK.
Klubbens premiär blir flyttad på grund av spelarbrist.
Värst är det för Mattias Pettersson, som krockade med en palm vid ett besök i Abu Dhabi.
– Jag voltade och slog axeln, berättar 33-åringen.

Annons

I helgen skulle Sundsvalls Tennisklubb ha spelat premiär i division I norra. Så blir det inte, då flera spelare har tvingats lämna återbud. Bland annat krockade Mattias Pettersson med en palm i Abu Dhabi och skadade axeln.

– Jag och några kompisar skulle åka fyrhjuling i öknen utanför Abu Dhabi i Mellanöstern. Då körde jag in i en palm, voltade och slog axeln. Det var en ganska rejäl smäll faktiskt, säger han.

Hur illa är det?

– Det är väl ett ledband som har fått en smäll. Jag kände inget först, utan smärtan kom några dagar efteråt. Läkarna säger att jag kan börja spela när det känns okej. Men bara en timme åt gången, i stället för två. Jag räknar med att vara tillbaka inom tre veckor.

Pettersson skulle visserligen inte ha spelat matchen ändå.

– Jag spelar ju med Kiel i Tyskland också, och hade spelat match där om jag varit frisk. Nu blir det varken eller, suckar han.

Mattias Lindgren har skadat handleden och Jonas Wallerstedt ska på bröllop, något som innebär att STK skjuter upp matchen till 8 juni. Premiären blir i stället 26 maj, mot Hudik.

– Det är såklart väldigt tråkigt. Vi var i bra slag och såg fram emot att köra i gång. Form är ju en färskvara och den tappar man nu, säger Pettersson, som annars ser fram emot sin sista säsong som aktiv.

– Det vore skoj att avsluta med ett SM-slutspel på hemmaplan, med stor bevakning och mycket folk.

Först och främst måste han dock få ordning på axeln. Några fyrhjulingsrace lär det inte bli på ett tag.

Annons