Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka besked på Sundsvalls Sim

/

Under Sundsvalls Sim i helgen kom sköna kvitton på att vinterns tunga träning get resultat.
– Ja, det gick riktigt bra, jag var fjärde bäst i Sverige med min tid.

Annons

Det säger Love Starrin, 13 år, som ställde upp på långdistansen 1500 meter – för första gången. Klockan stannade på 17:41.47 och med det är Starrin fjärde snabbast i landet i sin åldersklass.

– Jag har tränat en del långdistans och var sugen att prova, säger Starrin.

Enligt honom är det ofta lättare att göra bra resultat i hemmabassängen, där hemmasimmarna lagt hundratals träningstimmar.

– Det är alltid kul att tävla på hemmaplan, men kan bassängen och känner igen pallen, det är tryggt på något vis, säger Love Starrin.

Klubbkamraten Gloria Muzito visade också att hon trivdes på hemmaplan. Hon vann finalen 100 meter fritt på 1.00,61 – en tid som ger henne en plats i sommarens Sum Sim-tävlingar i Trollhättan en sommar.

– Det ska bli jättekul att åka dit, för mig betyder det mycket att komma med där, säger hon.

Sundsvalls Simsällskap stjärna Johannes Skagius var också på plats i helgen för att tävla.

– Ja, det klart, jag gillar att tävla hemma och det är riktigt kul att se simmare som Gloria. Hon var riktigt vass i dag! Det är inte så länge sedan jag själv var i den åldern, säger Skagius.

Han vet hur man simmar riktigt fort och delar gärna med sig av sina kunskaper.

– Jag slänger in något tips ibland när det passar, men man får känna efter lite när det är lämpligt.

Enligt tränare Jörgen Edin är d et vanligt att duktigas simmar är med och tävlar även på tävlingar där det inte finns så mycket motstånd att hämta.

– Simsporten är relativt unik på det sättet, storfräsarna är ofta med och tävlar även på mindre tävlingar. Det är precis så vi vill ha det. Det betyder mycket för för de yngre simmarna, säger han.

Han är nöjd med helgens tävlingar.

– De här unga simmarna ska förhoppningsvis ha en rejäl utveckling och formkurvan ska stiga nu efter den tunga träningen och det har sett rätt bra ut tycker jag.

Här finns alla resultat.

Mer läsning

Annons