Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steinlager till Sundsvall Open Trot

/

Elitloppsvinnaren Steinlager har valt bort USA för Sundsvall Open Trot. Men det kan bli amerikanskt motstånd ändå — i form av stjärntravaren Mr Muscleman. — Vårt satsning känns helt rätt och Steinlagers intresse bevisar det, säger Johan Sundberg, vd på Bergsåker.

Annons
Det fanns planer på att Elitloppsvinnaren Steinlager skulle ta flyget över Atlanten i sommar och tävla i USA.
Nu är det dock bestämt att den norske stjärnan stannar i Norden.
Och startar i Sundsvall Open Trot.
Det som lockar är den två miljoner kronor stora bonus som delas ut om samma häst vinner Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot och Åby Stora Pris.
Knut Olausson (Steinlagers ägare) har varit ganska klar med att vi inte tar några chanser med Steinlager. Därför håller vi oss i närheten, säger tränaren och kusken Per Oleg Midtfjeld till norska Trav&GaloppNytt.
Det lockas med en stor bonus i Sundsvall Open Trot, Jubileumspokalen och Åby Stora Pris. Det är lopp vi inte hade hunnit med om vi åkt till USA, fortsätter han.
När Johan Sundberg får reda på vad Midtfjeld sagt blir han mycket glad.
Är det sant? Det är ju fantastiskt roligt, säger Sundberg och tillägger:
Det kan ju i och för sig hända mycket med skador och form under sommaren, men bara hästen är frisk så lär han nog starta hos oss.
I dag kommer sportcheferna för Bergsåker, Åby och Solvalla att träffas för att diskutera vilka hästar man ska försöka locka till de tre loppen.
Fördelen med samarbetet är att vi kan dela upp hästarna mellan oss. Vi tar ansvaret för kontakten med vissa tränare och Åby och Solvalla tar ansvar för andra, säger Sundberg.
På önskelistan finns Prix d\'Amerique-vinnaren Jag de Bellouet och amerikanske stjärntravaren Mr Muscleman. Den sistnämnde skulle egentligen ha startat i Elitloppet, men på grund av dopningsmisstankar (Mr Muscleman hade fått medlet Lasix, som är förbjudet i Sverige men tillåtet i USA) blev det ingen start.
Jag vet att Åby kommer att försöka få över Mr Muscleman. Det vore otroligt roligt att få se en duell mellan Steinlager och honom här i Sundsvall också, avslutar Sundberg.
Anders Rönmark


Mer läsning

Annons