Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig H och Scarlet Knight mot Elitloppet

Annons
För första gången på över 20 år har Stig H Johansson ingen häst i Elitloppet sista helgen i maj. Då lånar Stefan Melander ut sin storstjärna Scarlet Knight.
På onsdagskvällen vann ekipaget ett uppvärmningslopp på årets snabbaste tid i Europa 1.10,7.
 Det här var en upplevelse, sade en imponerad Stig H Johansson.
 Han rör sig fantastiskt bra och det kändes som om han skulle kunna fortsätta ett varv till.
Tävlingskarriären var egentligen över för Scarlet Knight. Men intresset för att använda honom som avelshingst i Sverige var ljummet och Melander bestämde sig för att börja tävla igen.
Med Stig H Johansson som kusk.
 Stefan frågade mig redan för ett par månader sedan om jag ville köra Scarlet i Prix d'Amerique, men då sa jag nej. Nu passade det bra och det är klart att det känns lite extra för en gammal ärrad kämpe som mig, sade Johansson.
Stig H körde till ledningen efter ett varv och lät sedan Scarlet Knight trava på i eget tempo. Segermarginalen var 40 meter.
Nästa start för Scarlet Knight blir Finlandia-loppet på Vermo-banan i Helsingfors den 30 april. Och en månad senare ska Stig H försöka ta sin sjunde elitloppsseger med Scarlet Knight.
I kvällens första lopp bjöd franskfödde treåringen Olimede och Lutfi Kolgjini på en snygg uppvisning. Trots ett lopp utvändigt om ledaren vann Olimede på 1.14,5 över medeldistans.
 Det här är mycket likt min tidigare stjärna Revenue, berömde Kolgjini.
Nästa start för Olimede blir mot den franska eliten på Vincennes den 29 april.

Mer läsning

Annons