Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig H pålitlig — "Foppa" nervös

Stig H Johansson har en makalös träffprocent i Italiens största sprinterlopp Gran Premio Lotteria Nazionale i Neapel. På söndagen tog han sin fjärde finalseger i storloppet tillsammans med Digger Crown, som hittat storformen lagom till den penningstinna uppgiften.

Annons
Digger Crown, åtta år gammal, verkar också trivas perfekt i Italien och lade nu ytterligare närmare två miljoner kronor på sitt konto och har därmed närmat sig tolv miljoner kronor.
Finalen blev ett taktiklopp med Digger Crown i ledningen och Stig H Johansson fick dämpa tempot rejält med sin häst och gick undan till säker seger före överraskningen Dart Boss.
 Digger Crown är en väldigt pålitlig häst, han har gått bra varje år och har fått en perfekt start på det här året också. Han tjänar mycket fina pengar och är aldrig något problem att handskas med, han har inga problem med att resa och gör alltid vad han kan i loppen, sade Stig H Johansson efter segern.
Men någon start i Elitloppet den 29 maj blir det knappast. Digger Crown får nog inrikta sig på att försvara titeln i Sweden Cup i stället dagen före.
I Lotterialöpningen fanns det gott om svenskhopp förutom Digger Crown. Peter \"Foppa\" Forsberg var på plats för att se sin Tsar d\'Inverne och det blev seger i försöket men i finalen strulade rejält med galopperande konkurrenter för den av Robert Bergh tränade och körda derbyvinnaren från 2003. \"Foppa\" avbröt sin semester för att se Tsar d\'Inverne tävla men det blev ingen lycka i finalen, hästen fick inga pengar där men väl 100 000 kronor för försökssegern.
 Usch så nervöst det var att se hästen tävla, det är mycket värre än att spela ishockey, sade Peter Forsberg.
Blott två av de svenska hästarna kom till final och det var en missräkning. Inte heller i loppets tröstfinal blev det någon större bättring och det blev ett stort frågetecken för Giant Superman, som är aktuell för start i Elitloppet.
På tal om Elitloppet var redan inbjudne Civil Action med i ett försök och vek ned sig totalt mot Tsar d\'Inverne. Det som Civil Action bjöd på under söndagen var långt, långt ifrån värt en biljett bland de 16 som får starta i Elitloppet.

Mer läsning

Annons