Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna som kommer till SM-veckan

/

De har medaljer från SM, EM, VM och OS och är storstjärnor inom sina idrotter.
Vi har listat tio heta idrottare med mäktiga meritlistor som tävlar i Sundsvall under SM-veckan.
Allt från Sveriges mest folkkära idrottare till betydligt mer anonyma namn.
Här är några av stjärnorna som kommer till Sundsvall.

Annons

Charlotte Kalla, rullskidor

Kommentar: En av Sveriges mest folkkära idrottare och Sundsvallsbo. Längdskidåkaren Charlotte Kalla är det största affischnamnet under SM-veckan där hon ska tävla i rullskidor.

Michel Tornéus, friidrott

Kommentar: Längdhoppare som har tagit EM-guld och VM-brons inomhus samt EM-brons utomhus. Tävlar för Hammarby IF i lag-SM.

Sarah Sjöström, simning

Kommentar: Svensk simnings största stjärna och en av världens främsta. Kommer till SM i storform efter att nyligen slagit Europarekord på 100 meter fjäril. Givet medaljhopp under VM i Ryssland i slutet av juli.

Magnus Falk, fallskärm

Kommentar: Den rutinerade precisionshopparen tävlar för Gävle men bor i Stockholm och har dominerat i Sverige inom grenen de senaste åren. Har även nått internationella framgångar.

Tove Alexandersson, orientering

Kommentar: Alexandersson från Borlänge vann den totala världscupen 2014 och tog fyra medaljer av fyra möjliga på VM. Hon är Sveriges just nu största stjärna inom orientering. Tävlar för Stora Tuna OK.

Daniel Gunnarsson, inlinehockey

Kommentar: Spelar med Färjestad i SHL och gjorde landskamper under förra säsongen. Kan få sällskap av fler elitspelare i ishockey under SM-veckan.

Joakim Ljunggren, superenduro

Kommentar: Har tagit mängder med VM- och SM-medaljer inom både Superenduro och Enduro. Tävlar för Karlskoga.

Fredrik Svensson, styrkelyft

Kommentar: Styrkelyftare från Sundsvalls AK som slog inofficiellt världsrekord i bänkpress med 400,5 kilo i vintras. Har tagit ett stort antal medaljer i både VM, EM och SM.

Moa Hjelmer, friidrott

Kommentar: Har ett EM-guld på 400 meter från 2012 och flera SM-titlar. Tog även brons inomhus vid EM i Göteborg 2013. Tävlar för Spårvägen.

Johannes Skagius, simning

Kommentar: Simmare som slog igenom tidigt. Har en period med sjukdomsproblem bakom sig, men är nu tillbaka och jagar en VM-biljett på hemmaplan under SM-veckan.

Mer läsning

Annons