Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockviks SF:s första sommarläger för säsongen är igång – syftet är att träna tillsammans

Sommaren innebär hårdträning för skidåkare. För Stockviks juniorer och seniorer är träningen i full gång. I nästan en veckas tid har sommarens första träningsläger varit igång.

Annons

Intervaller på rullskidor uppför Södra berget, timslånga löparpass och coopertest. Så har en del av Stockviks SF:s skidåkares träning sett ut under sommarens första träningsläger. Meningen med lägret är att träna tillsammans.

– Det har varit en del lugna pass, men även några hårdare. Lägret är viktigt för vintersäsongen, och att man inte kommer ifrån mängdträningen. Men det finns också många andra viktiga detaljer, säger Niclas Krook, junior- och senioransvarig.

Som mest har de varit 25 personer under lägret och både seniorer och juniorer har deltagit. Men till största del är det juniorer som varit med. Lägret är en introduktion för de nya juniorerna.

Läs mer: Cirkeln är sluten – Olsson återvänder till Stockvik

– Det är viktigt för dem att komma in och känna på den nya truppen. Det är inte bara träningen som är viktig utan också att man tränar tillsammans och byter träningsmiljö, säger Niclas Krook.

Läs mer: Stockvik drömmer om Kalla: "Vi vore tokiga annars"

Förstaårsjuniorerna Nils Lundgren och Alice Hellström tycker att det har varit givande att träna med de äldre skidåkarna.

– Den största skillnaden har varit att passen är längre, det har varit tuffa och hårda träningspass, säger Nils Lundgren.

Att träna med de äldre skidåkarna har också varit något som inspirerat.

– Det har varit väldigt kul och motiverande. Man har kunnat hänga på de äldre, säger Alice Hellström.

Läs mer: Skidstjärnan om sommarpratet i radio – och helgens comeback

Under onsdagens löparpass gick starten från Stockviks klubbstuga.

Lagledaren Anders Wiig och Niclas Krook, junior– och senioransvarig.

Mer läsning