Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storasyster Williams starkast i syskonmötet

Om storasyster Venus Williams vet bäst är oklart, däremot att hon spelar bäst tennis.
Det visade Venus när hon besegrade Serena Williams i fjärde omgången av US Open, 7—6 (7—5) 6—2.

Annons
De brukar inte mötas förrän det är dags för final. Men när båda systrarna sjunkit på tennisrankingen på grund av skador och enligt kritikerna, ett allt svagare intresse för tennisen, så stod Venus och Serena Williams öga mot öga med varandra redan i fjärde omgången.
Och för en gångs skull var det Venus Williams som fick bära favoritskapet i familjen, särskilt som hon vann deras senaste möte i mars och Serena Williams dessutom bara vunnit en enda match sedan Wimbledon i juli på grund av en knäskada.
Det favoritskapet visade sig också vara högst berättigat. Det här var ingen match som kommer att ta plats i tennishistorien, mer ett bevis för att när systrarna från Kalifornien möts så blir det sällan den topptennis de presterat enskilt mot så många andra motståndare.

Mängder av misstag
Storasyster tog hem det första setet efter tiebreak och det var i princip vad som behövdes den här eftermiddagen. Lillasyster Serena Williams hade sina örhängen, värda motsvarande 320 000 kronor på sig, men hon hade varit i större behov av lite stabilitet i sitt spel. Venus kunde efter tiebreaket bryta fram till 31 och efter det blev det knappast någon syskonkamp, snarare en ganska ointressant föreställning med ett givet slut.
 Jag tror inte Serena spelade sin bästa tennis i dag, men jag förmodar att det är då man har som störst chans att besegra henne, sade Venus.
 Jag hade mina chanser, som i första set då jag hade en setboll men jag gjorde definitivt en massa misstag, erkände samtidigt hennes syster.

Klapp på axeln
För henne tog det slut med en klapp på axeln av systern framme vid nät. För Venus Williams har däremot det roliga bara börjat, liksom det svåra. Hon som vann Wimbledon tidigare i somras är nu på jakt efter sin tredje titel i New York. I så fall måste amerikanskan besegra en av damtourens absolut hetaste spelare just nu, Kim Clijsters som enkelt besegrade Maria Vento-Kabchi, Venezuela, strax därefter.
Clijsters har varit rankad etta i världen men aldrig vunnit någon Grand slam-titel, under sommaren har belgiskan i alla fall visat att hon ska räknas till de främsta utmanarna om US Open-titeln genom att vinna två turneringar.
Vinnaren mellan Clijsters och Williams får i semifinalen förmodligen möta ryskan Maria Sjarapova.

Mer läsning

Annons