Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Häcken över Örgryte

Häcken körde över Örgryte på Gamla Ullevi i söndagens match. Efter 1—0 i paus vann Hisingslaget till slut med 4—0. Örgryte skapade nästan inte någon enda riktigt het målchans.

Annons
 Det har varit en bra vecka, sade Häckens tränare Stefan Lundin och tänkte på sin egen 50-årsdag och segern med 30 över Helsingborg i förra omgången.
Örgryte som såg så säkra ut mot Sundsvall i förra omgången, seger med 41, stod inte alls att känna igen. Laget spelade osäkert och hade knappast något riktigt passningsspel.
 Det här är ett tecken på att vi fortfarande har ett skört lagbygge, sade tränaren Zoran Lukic.
Häcken började matchen mycket bra och skapade flera heta målchanser i inledningen. Hade inte Dick Last spelat så bra i Örgrytes mål som han gjorde hade Häcken punkterat matchen mycket tidigt. Trots fyra insläppta mål var han Örgrytes bäste spelare. Han räddade bland annat i 13:e minuten en straff från Stig Töfting sedan Jonas Henriksson dragits ner i straffområdet.

Volleyskott
Det första målet kom i den 30:e minuten när förre ÖIS-aren David Marek volleysköt på ett inlägg från vänster från Dioh Williams. Dioh som senare gjorde Häckens andra mål var planens bästa spelare.
I den andra halvleken ändrade Örgryte sitt spel. I stället för att försöka kom runt på kanterna började man spela centralt mot Häckens mittbackar.
 Vi förstod att de skulle försöka med det och var förberedda, sade Stefan Lundin. Jimmy Dixon och Daniel Forsell spelade då mycket bra.
Örgryte fick också ett visst tryck i inledningen av den andra halvleken, men i takt med att målen uteblev rasade Örgrytes spel samman.
I stället var det Häcken som kunde börja kontringsspela och skapade många bra målchanser, men Dick Last fortsatte att spela bra.
Dioh Williams sprang gång efter annan enkelt in mellan Örgrytes mittbackar Valter Tomaz Jr och Jukka Sauso och var ett ständigt orosmoment för Örgryte. Till slut fick han utdelning för sitt slit och kunde göra 20 i 81:a minuten.

Farligt nästan varje gång
 Dioh var mycket bra liksom Jonas Henriksson. Det blev ju farligt nästan varje gång de fick bollen, sade Stefan Lundin.
Bara två minuter efter Diohs mål gjorde Dulee Johnson 30 på en passning från Johan Lind som han lobbade över Dick Last.
Så har han då äntligen gjort det sitt första mål i allsvenskan. Dansken Stig Töfting rullade enkelt bollen förbi Dick Last när han på övertid kom helt fri.
Örgrytes Zoran Lukic suckade tungt efter matchen.
 Det fanns inget positivt i denna matchen. Det enda positiva skulle i så falla vara att det inte blev 50.

Mer läsning

Annons