Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Landskrona

Landskrona BoIS tog ett stort steg från kvalplatsen i allsvenskan genom att fullt rättvist besegra Elfsborg med 4—1 (1—0). Hemmalaget hade en lyckominut i början på andra halvlek då Elfsborg fick en spelare utvisad och på den efterföljande frisparken gjorde Kevin Amuneke 2—0. Sedan var gästerna ett helt slaget lag och Landskrona kunde leka sig till en oväntad storseger.

Annons
 Vi var inte bra helt enkelt och har inget att skylla på. Men det är klart att 20-målet kommer väldigt fel för oss, sade Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund efter storsmällen.
I Landskrona-lägret var det givetvis mer uppåt efter säsongens största seger och det trots att förberedelserna inte varit de bästa under veckan.
 Det har varit struligt under veckan med spelare som varit sjuka och skadade. Men det blev ju rätt till slut och jag är mycket, mycket nöjd med vår insats. Vi kunde gjort fler mål men det går inte att klaga när vi gjort fyra mål, sade Mats Jingblad, Landskrona BoIS-tränaren.

Mål i debuten
Det blev dessutom en riktig drömstart för Landskronas Bobo Bola från Rwanda. Han fick hoppa in efter en skada på Jon Jönsson och fick krydda en mycket pigg insats med ett snyggt nickmål till 30.
Den andra halvleken blev en dröm för hemmalaget och ett bevis på hur snabbt det kan svänga i fotbollen.
Jari Ilola i Elfsborg hade ett skott i stolpen men bara en minut senare fick han rött kort och frisparken som följde blev till 20 genom Kevin Amuneke.
Den sista halvtimmen blev en uppvisning från hemmalagets sida. Bobo Bola nickade in 30 efter ett perfekt inlägg från en duktig Håkan Söderstjerna efter 73 minuter. Sedan var det Söderstjernas tur att öka på till 40.

Berggren sjuk
Elfsborg fick en liten tröst genom formstarke Andreas Klarström, men 4-1-målet innebar inte mycket till jubel den här lördagen som Borås-laget vill glömma snabbt. Dessutom saknades Hasse Berggren på grund av sjukdom han behövs för Elfsborgs anfallsspel och givetvis också Anders Svensson, som är på gång igen efter skada.
Jörgen Pettersson gjorde hemmalagets första mål på straff sedan Håkan Söderstjerna blivit knuffad i straffområdet av Martin Andersson.
Och början till en festdag för Landskrona som dessutom firade 90-årsjubileum på lördagen.

Mer läsning

Annons