Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för pojkarna i Sundsvall HK

Sundsvalls C-—Pojkar spelade bra första dagen i Sundsvall Cup.
Men efter andra matchen önskade alla spelarna samma sak -— bättre motstånd.

Annons
Sundsvalls HK som var det klart bättre laget ledde med 06 redan efter fem minuter. Spelarna i Samulesdal IF kom inte riktigt in på linjen där Sundsvallsspelarna täckte upp bra.
Samuelsdals målvakt briljerade stundtals i det egna målet med några läckra benparader. Men det räckte ändå inte mot ett taggat Sundsvall. Spelarna i Samuelsdal hade ett långsamt anfallsspel och Sundsvall kunde lätt bryta anfallen och kontra.
Sundsvall kunde vända spelet ofta och när de fick chansen gick det fort. Ofta resulterade spelvändningarna i mål för Sundsvall.
Det kunde ha gått bättre. Det verkade som att Samuelsdal inte gav allt. De flåsade så fort de kom in på linjen, konstaterar Sundsvallsspelaren Joachim Lingfelt.
Sundsvall ledde i halvtid med 112. I andra halvlek fortsatte Sundsvall att spela riktigt bra. Man gjorde ytterligare 11 mål.
En av Sundsvalls stora målskyttar i matchen var nummer sju, Martin Stolpe. Martin spelade fram till flera mål och gjorde själv åtta mål.
Jag brukar inte göra riktigt lika många mål men det var kul, säger en trött Martin Stolpe efter matchen.
En bit in i andra halvlek fick en av Samuelsdalspelarna ett finger i ögat och blev liggande på planen.
Det gjorde jätteont först men det känns bättre om jag får vila, suckar Samuelsdalspelaren Fredrik Weiberth.
Sundsvall ångade på och tog tillvara på returerna. Ett skott i ribban av Felix Lindqvist i Sundsvall resulterade i mål några sekunder senare av spelare nummer 17, Fredrik Nordin.
Det här är första året som de trettonåriga killarna i laget spelar tillsammans.
Vi hade inget motstånd. I Samuelsdal var alla pojkarna nybörjare så det var ingen riktigt match egentligen, säger Kerstin Andersson som är tränare för Sundsvall.
Trots det lilla motståndet var spelarna i Sundsvall riktigt glada efter matchen. Alla spelarna gjorde mål.
Katarina Olsson

Mer läsning

Annons