Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Sörenstam i Nabisco Championship

Annika Sörenstam vann årets första majortävling i golf, Nabisco Championship.
Hon vann med åtta slags marginal till amerikanskan Rosie Jones efter en 68-rond avslutningsvarvet på Mission Hills-banan.

Annons
Amerikanskorna Laura Diaz och Christie Kerr slutade som treor, ytterligare ett slag efter.
Det var inte den största segermarginalen i tävlingens historia. Den stod australiskan Karrie Webb för när hon vann med tio slag 2000.
Men segern var odiskutabel.
Inför slutvarvet ledde Sörenstam med fem slag. Det var 59:e gången i karriären som Annika Sörenstam gick ut till sista ronden som ledare, har internetsidan golf.se räknat ut, sjunde gången i en majortävling. Och det var femte gången som hon vann den major som hon ledde inför avslutningsvarvet.
Hon sade inför sista ronden att hon måste tvinga sig själv att inte ta något för givet utan att fortsätta att spela sitt eget spel:
 Jag har varit i den här situationen tidigare då jag har trott att det skulle gå enkelt och så har jag börjat att spela försiktigare och plötsligt tittar man upp och ser att ledningen krympt till bara ett slag.
 Det misstaget ska jag inte göra om utan att gå ut och spela mitt spel, vara aggressiv där det går och spela smart på svårare hål.
Att hon lyckades med taktiken är ett understatement.

Åttonde major
Hon fullkomligt krossade motståndarna. Hon gjorde birdies på det andra, fjärde och femte hålet och ledde då med åtta slag. Hon gjorde den fjärde birdien på det elfte hålet.
Den 34-åriga svenska världsettan i golf tog på Mission Hills-banan i Kalifornien sin 76:e seger i karriären, den 57:e på USA-touren. Det var också hennes åttonde majorseger.
Målet för året är att vinna alla fyra majortävlingarna och ta en äkta Grand slam. Målet är nu infriat till 25 procent.
Nästa major är LPGA-mästerskapen i Maryland i juni.
Segern var också Annika Sörenstams femte i följd. Hon har vunnit de tre hon spelat i år och hon avslutade 2004 med två segrar.

Förföljare och skilsmässa stör inte
Inget kunde störa Sörenstam på söndagen, inte ens det faktum att en manlig beundrare fanns bland publiken som varje gång hon spelar. Första gången han uppmärksammades var i månadsskiftet april/maj i fjol och LPGA-tourens säkerhetsavdelning kollade så småningom upp mannen i det amerikanska brottsregistret. Där fanns han inte, och därför kan han inte stoppas från att besöka tävlingarna. I stället har Sörenstam fått förstärkt bevakning och under Nabisco Championship följdes hon hela tiden av tre säkerhetsvakter.
 Den här mannen har ju inte gjort något mot mig men det känns ändå tryggt att ha specialpoliserna vid min sida som håller ett öga på honom, sade Sörenstam till golf.se.
Annika Sörenstam ligger i skilsmässa från sin man David Esch. Det har inte påverkat hennes golfspel och hon förklarar varför:
 Det som är viktigt för mig är att göra något som jag tycker om att göra, och det är just vad jag gör. Jag älskar att spela golf, att tävla och det är något som är positivt i mitt liv och därför lägger jag all energi på det. Det verkar gå bra, sade hon efter lördagsronden.
Det gick så bra att Annika för tredje gången fick kasta sig i dammen vid 18:e greenen. I år gjorde hon det tillsammans med systern Charlotta och mamma Gunilla.

Mer läsning

Annons