Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstjärnor i Påsksmällen

André Myhrer, Anna Ottosson, Therese Borsén, finskan Henna Raita, norskan Trine Backe och dessutom flera intressanta hemmaåkare.
Påsksmällen i slalom ser i år ut att nå oanade höjder.

Annons
Bara Martin Hansson av toppnamnen är ett frågetecken eftersom han haft influensa, berättar tävlingsledaren Sten Hjertman.
Egentligen saknas enbart Anja Pärson och Fredrik Nyberg för att det hela ska bli hundraprocentigt. Men Påskhelgens startfält i Nolby (torsdag), Getberget (fredag) och Södra Berget (lördag) är nog det bästa som är praktiskt möjligt för arrangörerna.
Jag har varit inblandad i tio år i Påsksmällen och hittills aldrig varit med om ett bättre startfält. Däremot kan vi blicka tillbaka på starter för Anja Pärson, Fredrik Nyberg och Pernilla Wiberg, fortsätter Sten.
Enligt reglerna får antalet startande i en FIS-tävling vara maximalt 140. Lite problematiskt med tanke på att hela 171 åkare anmält sitt intresse i herrklassen.
Vi får helt enkelt gå efter ranking. I damklassen är det 126 anmälda, även det mycket bra.
Och inga återbud förutom eventuellt Martin Hansson?
Nej, det är bara Anna Ottosson som aviserat att hon förmodligen bara tävlar torsdag och fredag, svarar Sten, som är väldigt nyfiken på vad Medelpadsåkarna kan uträtta mot landslagsstjärnorna.
Bergsjös André Myhrer är redan i världseliten. Men även underifrån knackas det på dörrar. Sundsvalls Oscar Andersson var senast fyra i Europacupfinalen och Magnus Andersson tillhör de bättre som åker inom Sverige.
Damsidan då? Jo, givetvis måste Sundsvalls Veronica Smed vara en tjej att hålla ögonen på. I yngre junior-SM i Tärnaby ordnade hon tre guld under den gångna helgen (!). Men nu blir det elddop.
Man kan fråga sig om alla plusgrader ställer till det för arrangörerna?
Kallglader fungerar bra, liksom om det blir riktigt varmt. I det sistnämnda fallet saltar vi bara och får hårt underlag på kort tid. En grad varmt är värsta scenariot, förklarar Sten Hjertman.
Det är också en hel del prispengar att slåss om för elitåkarna. Totalsegrarna i Påsksmällen får 10 000 kronor medan varje etappseger ger 1 500.
Sedan avslutas också Sverige Cupen med de tre tävlingarna i Påsksmällen. Där får vinnaren i respektive klass 12 000. Så rent teoretiskt kan en och samma åkare kamma hem 26 500, avslutar Sten.

Mer läsning

Annons