Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande helg för Josefine Wengelin

Tvåa i Lilla Rundan och trea i Stora rundan i Agria midsommar cup. Som om inte det var nog kvalificerade sig Josefine Wengelin, 13, till riksfinalen i stilhoppningstävlingen Mountain Horse.

Annons
Inför den här säsongen infördes en ny typ av tävling som förklass till division I-deltävlingarna.
Den kallas Mountain Horse och där bedöms hopparna efter sin stil.
Det här har man gjort för att man vill få bättre stilhoppning på barnen, berättar Ulrica Hedlund, tävlingsledare för Agria midsommar cup.
I helgen avgjordes den sista deltävlingen i Mountain Horse och Sundsvalls Ridklubbs Josefine Wengelin var en av dem som gick vidare till riksfinalen som avgörs i samband med ponny-SM.
Det ska bli jättekul och spännande säger Josefine.
Hon förklarar att domarna bland annat tittar på hur ryttarna sitter, på följsamheten, balansen, tempot och vilka vägval de gör.
I Täby kommer hon att tävla med Calle Kvalster, samma ponny som hon i går placerade sig tvåa med i kategori D i den nationella tävlingen Lilla Rundan.
I Stora Rundan blev hon trea i kategori D med Meyboom´s Rapido.
Det har gått superbra den här säsongen. I förra tävlingen, i Örnsköldsvik för två helger sen, så vann jag två klasser med Calle och en med Rapido. Sen kom jag också tvåa i en annan klass med Rapido, berättar Josefine.

Mer läsning

Annons