Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid in i det sista om kvalplatserna till trean

Tre av regionens fyra kvalande division IV-lag i fotboll går upp i division III.

Annons
Kvalet inleds söndagen den 9 oktober och det är ännu bara delvis klart vilka lagen blir och hur lottningen blir. De två bästa kvallagen, med mesta poängen i de lokala division IV-serierna, får dock två hemmamatcher, övriga en.
IFK Östersund blir andralag och kvallag från division IV Jämtland/Härjedalen och enbart en katastrofinsats mot bottenlaget Viksjöfors kan förhindra Harmångers IF från att bli hälsingetvåa.
I Medelpad avgörs det i sista omgången om Sund eller Selånger får kvala och i Dalarna står det mellan Dala/Järna och Kvarnsveden.

Troligen två bortamatcher
Det är så jämnt att målskillnaden kan avgöra antalet hemmamatcher. Klart är redan att IFK Östersund får två hemmamatcher i och med att klubben har 50 poäng.
Definitivt klart är det också att Harmånger, som troligt hälsingelag, får enbart en hemmamatch eftersom laget har 43 poäng. De båda dalalagen har inför sista omgången 48 och de båda Medelpadslagen 46.
Som det ser ut inför sista omgången får IFK Östersund och bästa dalalaget inleda och avsluta kvalspelet med hemmamatcher.
Resultatet i kvalspelet berör även framtida serieindelning i de lägre distriktsserierna.

Mer läsning

Annons