Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundin tillbaka i SSK

Vägen tillbaka till bandyallsvenskan är lång och krokig. Men den är utstakad — av Selånger, som nu tar krafttag för nå ända fram. I går skrev Falu-mittfältaren Erik Sundin, 25, på ett tvåårskontrakt med sin gamla klubb. — En värvning som ger rysningar, kommenterar SSK-tränaren Kåre Öberg.

Annons
Sundin flyttade till Falun för fyra år sedan och har under tiden i Dalametropolien utvecklats till en etablerad allsvensk spelare av näst intill landslagsklass.
Det har blivit några U-landskamper, men inte mer, säger Erik, som dock inte givit upp elitambitionerna i och med flytten hem till Sundsvall.
Föreningen vill tillbaka till Allsvenskan och jag vill gärna vara med om den resan...
Falu BS gjorde för en tid sedan klart med Sören Persson som ny tränare. Förhoppningarna har varit stora, att välmeriterade Persson skulle kunna vända den litet nedåtgående trenden som började när Sergej Obuchov flyttade hem till Ryssland häromåret.
Men jag har känt litet hemlängtan och är sugen på att göra något för Selånger igen, säger Erik Sundin.
Därför har han valt att fortsätta högskolestudierna i Sundsvall (sports management) och därför har han också sagt nej tack till klubbar som Broberg, Bollnäs och Vänersborg. Alla ivrigt uppvaktande de senaste veckorna.
Erik Sundin har nästan uteslutande opererat som mittfältare under åren i Falun.
En och annan match som forward har jag väl också spelat, men mest som mittfältare. Och det passar nog också bäst, eftersom det är skridskoåkningen som är min största styrka.
Men jag har nog utvecklats på det mesta, utom skyttet, då. Det har ju varit några andra som gått före i kön där. Bland annat en viss ryss...
I Selånger Bandy hälsas Sundins hemflytt med stort välbehag.
Pappa Östen är odförande och brorsan Olle talangfull högerhalv.
Att få spela med brorsan ser jag verkligen fram emot, säger Olle småflinande.
Tränaren Kåre Öberg:
Vi gjorde en bra säsong i vinter, men räckte inte till. För att nå ända fram behöver vi förstärka i varje lagdel och med Erik i laget har vi fått en naturlig ledare att bygga kring.
Sportchefen Stefan Thors ger klart besked:
Det kommer mera! I tio år har Selånger tvingats spela division I-bandy. Det har gjorts olika försök att ta sig tillbaka till Alslvenskan, men inget så allvarligt som nu. Erik Sundin stod överst på listan. Nu går vi vidare...

Mer läsning

Annons