Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall hockey åkte på storstryk borta mot Örebro

0—7 är inte siffror som Sundsvall Hockey ska förlora med mot ett division I-lag. Ändå gjorde dem det igår.
— Det var inte samma lag som i onsdags, jag har aldrig varit med om liknande, sa Sundsvalls tränare Sune Bergman efter matchen.

Annons
I onsdags drog kvalserien till den nya bantade Allsvenskan igång. Sundsvall Hockey inledde med tre poäng mot Piteå. I går gjorde laget ett riktigt bottennapp borta mot Örebro.
Hemmalaget fick in två snabba mål i mitten av den första perioden, på 21 sekunder hade Örebro gått ifrån till en 20-ledning. Skotten vanns av Sundsvall med 13-5, men på resultattavlan stod det 30 i pausvilan.
De var snabbare än oss, bättre i allt. Det var inte Markus Ottossons fel men jag bytte ändå in Jimmy Danielsson efter första perioden bara för att skapa en förändring, berättade Bergman.
Men luften hade redan gått ur Lokatterna och puckarna fortsatte att glida in i Sundsvallsmålet. Slutresultatet 70 fastställdes av Martin Zajicek i tom kasse.
Jag ville mest markera genom att ta ut målvakten att vi skulle spräcka nollan. Men det tog inte många sekunder innan de gjorde ännu ett mål, sa en mycket besviken Bergman och fortsatte:
Ingen var egentligen bra i vårt lag, de enda som kom upp i någorlunda normal standard var Marcus Lilja och Jimmy Blixt.
Eftersom Boden drog sig ur kvalserien har nu Sundsvall vila från match tills på torsdag.

Mer läsning

Annons