Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey först på is i Medelpad – Gradin på plats: "Alla ska växa på sin position"

Sundsvall Hockey har intagit isen på Sundsvall Energi Arena och det har deras nya tränare Henrik Gradin också gjort. "Hur bra de än tränat ser det alltid halvt medvetslöst ut",säger han.

Annons

Under måndagen tog Sundsvall Hockey klivet ut på isen för första gången inför den kommande säsongen. Det var också första gången som Gradin såg spelarna på is. Det är ett ungt lag med många nyförvärv men också tidigare spelare som Tommy Stenqvist och Viktor Hertzberg som Gradin har tagit sig an.

– Det är kul att det är igång, vissa är trögare i starten, andra mer lättstartade. Den första tiden handlar det mer om att de ska komma in i det hela igen och hålla koll på grejerna, säger Henrik Gradin.

Truppen tränar på is hela veckan från måndag till fredag. Det är i stort sätt ett helt nytt lag som Gradin kommer att träna. Men från början ligger det mest fokus på att lära känna spelarna.

– Det är nytt för oss alla. Det är en ny röst för spelarna som kommer in, nu gäller det att lära känna varandra, säger han.

Från Hockeyallsvenskan ska laget ta sig an Hockeyettan Norra. För Håkan Gradin handlar det om att ta ett steg i taget.

– Vi är beredda att ta oss tillbaka, men det är svårt att säga så pass tidigt vad som händer framöver. Vi ska se till att vara förberedda på det som väntar framöver. Vårt första mål är att oss igenom Allettan, säger han.

Tillsammans ska Henrik Gradin och Stefan Lindqvist som är sportchef för A-laget och assisterande tränare få gruppen att växa och få fram varje individs starka sida.

– Alla ska växa på sin egen position, det som varje individ är skicklig på ska få komma fram. Men samtidigt ska alla spela för alla och få gruppen att växa, säger Henrik Gradin.

Trots att många nya spelare anslutet sig till truppen, kan ytterligare fler spelare tillkomma.

– Det är en ung trupp och det är kul. Men jag ser gärna att någon med mer rutin också kommer in. De yngre spelarna ger ofta lite extra och har som mål att de vill klättra uppåt i seriesystemet, säger Henrik Gradin.

Mer läsning

Annons