Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall jagar landslagstalanger

Sundsvall Dambasket letar nyförvärv på hög nivå.
I helgen var coacherna på landslagsläger och sökte efter de rätta pusselbitarna.
Men att värva tjejer till Sundsvall är inte helt lätt.

Annons
Det är mycket som ska spela in för att kunna värva utifrån. Det ska fungera socialt och man väntar ofta på att andra ska skriva på först. Dessutom kan vissa vara rädda för att gå till en nykomling, säger Henrik Wikström och fortsätter:
Det gäller att vi kan visa att vi inte är nöjda med att bara tagit oss till damligan. Förr bedrev vi breddverksamhet, men nu har vi en chans att satsa i och med att vi gått upp i damligan.
Tillsammans med Stefan Timbus var han på Bosön i helgen och studerade svensk baskets bästa talanger från flicknivå till U20.
Det finns ett par namn där som vi ska kontakta på onsdag, säger Wikström.
Klart sedan tidigare är att Sundsvall Dambasket har meriterade landslagsspelaren Anna Höglund, Solna, på sin önskelista. Likaså Lidingös Johanna Ausmann och estländskan Miriam Nikolaj från Concordia.
Anna vill helst spela i Europa, men om det inte blir så, så har hon sagt att vi är ett hett alternativ. En sådan som hon skulle nog locka fler duktiga spelare. Men hon kommer nog inte gratis direkt, så det gäller att vi får näringslivet med oss i den här satsningen, säger Wikström.
Ausmann var en av deltagarna i helgens U20-landslagsläger och Wikström blev bara ännu mer imponerad av henne.
Hon är en stor talang och har på sikt mer potential än någon annan i vårt lag, säger Wikström.
Både Miriam Nikolaj som spelat i samma klubb som Katri Pesur i Estland och Johanna Ausman kommer förmodligen till Sundsvalls try out om ett par veckor. Dessutom hoppas klubben kunna locka till sig Täbys center/forward Helena Klackenberg. Men även hon vill prova lyckan i USA och har andra anbud också.
Klara för spel i Sundsvall Dambasket är sedan tidigare Linda Sundelin, Ida Södersten, Katri Pesur och Helen Hedblom när hon är återställd från sin skada som hon ådrog sig i en skidolycka.
Även unga My Andersson har erbjudits nytt kontrakt, där tanken är att hon ska tillhöra damligalaget men matchas i division I.

Mer läsning

Annons