Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall krossade Comets

Storseger med hela 84—57 borta mot Umeå Comets i den första kvalmatchen mot Damligan.
— Säsongens bästa insats, summerade Sundsvall Dambaskets coach Henrik Wikström.

Annons
Det gäller att bli etta eller tvåa i kvalserien för att även Sundsvall Dambasket ska få spela i högsta serien nästa vinter. Laget tog ett stort steg redan i går då man vann hur enkelt som helst mot Umeå Comets.
Allting stämde också till punkt och pricka i säsongens hittills viktigaste drabbning.
Tidigare under säsongen har vi inte lyckats hålla oss till spelplanen fullt ut i någon match. Men så var det faktiskt mot Comets. Samtidigt hade vi också förberett oss extra noga inför den här matchen, berättade assisterande coachen Stefan Timbus.
Gästerna ryckte direkt till 08 innan ens Umeåtjejerna hunnit fatta att det var kval till Damligan. La Tacha Lee gjorde förvisso 17 poäng, men Sundsvall fick ändå stopp på amerikanskan rätt så bra.
Vi var på Lee tidigt och gav henne inte chansen att hitta tomma ytor, påpekade Stefan, som också var väldigt nöjd med skyttet och insidespelet.
Våra insidespelare var där dom skulle den här gången och vi hade 56 i skottprocent om man bortser från starffarna.
Trots storsegern så finns det ytterligare detaljer att slipa på. Straffkasten var inte de bästa och dessutom förlorade Sundsvall faktiskt då det gällde offensiva returer.
Men nu har vi fått den start vi ville. Även om allt kan hända i basket så ska det till väldigt mycket om inte tjejerna ska ta klivet upp, avslutade Stefan Timbus.

Umeå CometsSundsvall Dambasket
5784 (1826, 1424, 1416, )
Bästa poängplockare Comets: La Tacha Lee 17, Sara Granberg 10, Erika Lundin 6, E Flink 6, Sara Sundström 5. Poängplockare Sundsvall: India Lewis 23, Katri Pesur 18, Erika Karlsson 12, Helen Hedblom 8, Terje Kutt 7, Ida Södersten 7, Linda Sundelin 7, Sofia Nystedt 2.
Mer läsning

Annons