Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Mosquitoes får unikt bidrag från USA till ny träningshall: "Först i Sverige att få det"

Sundsvall Mosquitoes har fått ett bidrag på drygt en halv miljon kronor för att bygga en träningsanläggning för baseboll och softboll i Sundsvall. Och föreningen bakom bidraget är inte vilken som helst – utan den amerikanska proffsorganisationen Major League Baseball.

Annons

I höst förväntas det första spadtaget tas till det som ska bli Sundsvalls egna träningsanläggning för baseboll och softboll. Ett projekt som Sundsvall Mosquitoes har drivit under en tid.

Och nu kommer ett glädjande besked för föreningen. Den amerikanska proffsorganisationen Major League Baseball har nämligen tilldelat Sundsvall Mosquitoes ett bidrag på 530 000 svenska kronor.

– Det känns jättekul så klart, säger Kent Sjölund, projektledaren för bygget, och fortsätter:

– Det känns extra bra för att det är så ovanligt att projekt utanför USA får medel och vi blir de första i Sverige som får bidraget, så det är verkligen jättekul att de väljer oss.

Läs också: Sundsvalls Mosquitoes basebollstjärna klar för EM: "Det är en ära att få delta"

Pengarna kommer från MLB Baseball Tomorrow Fund, som är ett initativ från Major League Baseball och deras spelarfack. Organisationen finns till för att stödja barn och ungdomars deltagande i baseboll och softboll över hela världen.

– Vi planerar att börja bygga i höst och målet är att vi ska ha anläggningen så pass klar att vi kan träna i den i vinter, säger Kent Sjölund.

Läs också: Storsuccé för Sundsvall i Mosquitoes Cup – nu väntar SM: "Är seger som gäller"

Han säger att tanken med hallen är att inte bara de som är aktiva baseboll- eller softbollspelare ska kunna utnyttja den.

– Vi vill inte bygga en hall som står tom när vi inte tränar. Självklart hoppas vi att många får upp ögonen för sporten och vill prova på, men annars är tanken att den även ska kunna användas för annat när vi inte tränar, säger han.

Läs också: Vill bygga ny hall efter miljonbidraget

Mer läsning

Annons