Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall placeras på orienteringskartan

Elitserietävlingar i Medelpad.
Det blir ett faktum i pingsthelgen.
— Det största som hänt orienteringen häromkring på flera år, säger huvudansvarige Åke Johansson.

Annons
Elitserietävlingarna är de tävlingar där hela svenska orinteringseliten, plus ett antal utlandska löpare, gör upp. Varje år anordnas det fem tävlingar i Sverige av detta slag, varav tre alltså ska hållas i Medelpadsdistriktet i år den 13-15 maj.
Förberedelserna med kartritning och banläggning har varit igång sedan förra sommaren, berättar Åke.

Börjar med sprint
Det hela inleds med sprinten, en tempofylld löpning på cirka 15 minuter, som kommer att hållas på Klockarberget i Njurunda.
Efter en natts vila är det dags för medeldistansen, som är förlagd till Gärdeberget norr om Sundsvall. Under denna tävling kommer deltagarna dessutom att behöva använda två olika kartskalor detta för att träna inför Nordiska mästerskapen där denna metod kommer att användas.
Tävlingarna avslutas i Timrå där det kommer att springas långt, 12-15 km i varierande terräng mjuka stigar och branta klipphällar.
Det här kommer att bli riktigt spännande, kanske 500-600 tävlande i varje tävling. Ett hundratal av Sveriges absoluta orienteringselit kommer att delta. Sedan är det fritt för vem som helst att vara med i publikloppen, avslutar Åke Johansson.

Mer läsning

Annons