Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls Mosquitoes basebollstjärna klar för EM: "Det är en ära att få delta"

Sundsvallskillen Oskar Jerfsten har inte bara fått en plats i juniorlandslaget. Han kommer också att representera dem i baseboll-EM i juli. "Det är en av de största sakerna som hänt i mitt liv", säger Oskar Jerfsten.

Annons

För drygt en månad sen fick 15-årige Oskar Jerfsten som spelar baseboll för Sundsvall Mosquitoes beskedet om att han fått en plats i det svenska juniorlandslaget. För att delta i EM i Spanien, 11-17 juli.

– Jag har satsat och tränat hårt för det här hela säsongen. Det känns otroligt kul, säger Oskar Jerfsten.

Han har inte spelat baseboll i mer än fyra år. Men trots sin unga ålder får talangen nu möjligheten att delta i EM.

– Det är en ära! Jag kommer förhoppningsvis lära mig av de bättre och äldre spelarna. Om några år kommer jag förhoppningsvis att kunna spela ännu bättre, säger han.

Läs också: Storsuccé för Sundsvall i Mosquitoes Cup – nu väntar SM: "Är seger som gäller"

Innan det bär av till EM den 8 juli hålls ett förläger i Stockholm 5–7 juli. Innan det drar i gång på allvar kommer de hinna med ett par träningsmatcher mot Spanien och Storbritannien. I Sveriges grupp finns Italien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

– Jag hoppas så klart att det ska gå så bra som möjligt, att vi kan spela så jämna matcher som möjligt mot de större nationerna, säger han.

Inför ett europamästerskap krävs det hård träning och talangen tränar cirka två pass per dag.

– Jag tränar väldigt hårt nu, min styrka är uthålligheten och fysiken, säger han.

Vad har du för mål med basebollen?

– Jag siktar på att komma in på basebollgymnasiet här i Sverige, nere i Leksand. Men drömmen är att spela på college i USA. Det är ett högt mål jag har och strävar efter, säger Oskar Jerfsten.

Mer läsning

Annons