Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallspar 18:e på EM

Ett år har gått. Och redan är proffslivet bättre än de kunnat tänka sig. I helgen blev Njurundaparet Ann Lähdet och Göran Nordström 18:e bästa par på EM i latin.

Annons
Verkligen jätteroligt, myser Ann Lähdet.
Hon och sambon Göran Nordström har haft sin proffslicens i ett år. Och framgångarna har inte låtit vänta på sig.
De kom på 25:e plats på VM i fjol, 60:e på Blackpool Dans Festival,19:e på EM i Örebro i december och nu senast en placering bättre, nämligen 18:e på EM i Moskva.
Och motståndet var mycket tuffare i Moskva, säger Göran nöjt.
Ann och Göran gjorde riktigt bra ifrån sig och gick till kvartsfinal. Efter kvarten stod det klart att de stannade på 18:e plats och klart bästa svenska par.
Säkerheten på tävlingarna i Ryssland var rigorösa. Vakter utanför det femstjärniga hotellet och skjutsar var än de skulle. Även på dansgolvet var paren mer professionella.
Det är sällan man krockar med någon på proffstävlingar. Här ändrar man i sina program för att undvika kollissioner på dansgolvet medans många i amatördansen bara kör sitt program även om andra par är i vägen, säger Ann.
Artondeplatsen innebär dessutom att paret fick prispengar för andra gången någonsin.
I går var de tillbaka i vardagen igen hemma i Njurunda. Men redan i slutet av maj bär Ann och Göran av till engelska Blackpool och i juni är det dags för VM i franska Cannes.

Mer läsning

Annons