Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallspar dansade hem medaljer

/

En liten trupp och en annorlunda klassindelning hindrade inte de fyra paren paren från Sundsvall att i Oslo dansa hem ett antal medaljer i mycket tuff internationell konkurrens.

Annons
Det absolut bästa resultater stod Javiér Andres Tapia-Villalobos och Agnes Gunnarsson för, genom att vinna B-klassen i Latin med danserna Samba, Cha-cha, Rumba och Jive, samt att ta silverplatsen i Standarddanserna Vals, Tango, Slowfoxtrot och Qickstep.
I just Standard placerade sig även Andreas Alin och Sofie Engman på förstaplatsen, för att i Latin hamna på fjärde plats.
Sundsvalls Dansteam/Danceworlds yngsta deltagande par, Fredrik Wennman och Tova Bergman, slutade på en sjätte plats i båda diciplinerna.
Juniorerna Robin Linnér och Freja Bergman fick känna på vad riktigt hård konkurrans är för något. Elitklasserna var stora och dom skulle bland annat kämpa emot Sveriges latinmästare.
Sammanlagt fick paret dansa 40 danser och kom till semifinal i både standard och latin.
Det får vi naturligtvis vara nöjda med, säger Robin och Freja, och tar sikte på en dansspäckad höst.
Nästkommande tävling är i Gävle den 1 oktober, och sedan kommer årets höjdpunkt på hemmaplan: Sundsvalls Autumn Classic i sporthallen lördagen den 8 oktober.
Tävlingen i Norge var en liten försmak på vad som komma skall, då förmodligen alla Sundsvallsparen åker till Blackpol i England i Maj, för ställa upp i en av världens största danstävlingar.

Mer läsning

Annons