Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallstjej tvåa i Timråluffen

Hon hade två fjärdeplatser tidigare i helgen.
I går bröt Jessica Bäckström trenden.
Gårdagens insats räckte till en andraplats i Timråluffen.

Annons
Hon sitter och tar igen sig efter gårdagens avslutande långdistans, Timråluffen, efter tre stora tävlingar under helgen.
Jessica muttrar lite för sig själv, trots att hon gjorde ett riktigt bra lopp. Sammantaget med två fjärdeplatser och denna andraplats fick hon väl godkänt för sin insats i D18 Elitklassen. Vann gjorde Moras Ida Johansson.
Jag är hyfsat nöjd, men jag har varit sjuk i två-tre veckor så det var jobbigt att springa. Det kändes i benen, säger Jessica.
Hon är en av Sundsvalls OK:s framtidslöften och säger att hon satsar ganska mycket på sporten. I fjol var hon med på SM men då gick det inte så bra. Nu satsar hon mot det igen, men med bättre resultat förhoppningsvis.
En annan lokal tjej med framgångar är Maria Jonsson, Midälva OK. I lördags vann hon samma klass fast medeldistansen och hade siktet inställt på en lika hög placering i går.
Men det ville sig inte.
Ett elakt skavsår gjorde sig gällande hela tiden och när hon dessutom bommade rejält på andra kontrollen var segern utom räckhåll. Skadan och bommen till trots så slutade hon på en femteplats.
Jag är jättebesviken. Men det gjorde ont redan i går och blev värre nu, det kändes hela tiden, suckar Maria och lämnar målfållan barfota.
Bland de lovande på herrsidan var det Midälvas Johan Edin som svarade för det bästa resultatet. Han blev femma i H18 Elit åtta minuter efter segraren.
Efter tre intensiva dagar gjorde Elitserien sin avslutande runda på Skönviksberget. Ryssen Valentin Novikov är regenten i Sverige just nu och han tog sin tredje seger i H21 Elit före Mats Troeng, OK Linné.
Även damsidan fick en upprepning på guldplatsen.
Schweiziskan Simone Niggli-Luder från Ulricehamn vann före Emma Engstrand, Stora Tuna.
Världsmästarinnan i långdistans, Karolina A Höjsgaard har varit sjuk och och orkade inte riktigt hänga med på tredje dagen. Hon missade pallen med ett par minuter och slutade fyra.
Nu har både Niggli-Luder och Novikov guldläge inför den avslutande SM-finalen. Och stortävlingarna på Klockarberget, Ljustadalen och Skönvik är över för den här gången.

Mer läsning

Annons