Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superkedjan lämnar Sundsvall — Bofors nästa

Superkedjan lämnar Sundsvall.
Ny station för Lauritzen, Lundin och Zetterström blir Bofors och Karlskoga.
— Vi ser bara möjligheter i de här killarna, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Annons
Fostrade i Njurunda, Härnösand och Sundsvall, utbildade och utvecklade tillsammans i Timrå och i vinter fruktad kedja i Sundsvall Hockey.
Sebastian Lauritzen, Andreas Lundin och Niklas Zetterström alla födda 1983 har tillsammans utgjort De Blås bästa formation och varit lagets tongivande spelare.
Zetterström intern poängkung med 47 poäng, 23 mål och 24 assist, "Basse" strax efter med 44, 22+22, och Lundin viktig center i kritiska lägen.
Nu ser alla tre ut att lämna Sundsvall och bli seriekonkurrent.
Lauritzen och Zetterström har skrivit på ett kontrakt för kommande säsong med Bofors och Lundin förväntas göra detsamma inom kort.
Vi ser stor potential i dem. De är i rätt ålder och har fortfarande suget att ta sig uppåt. Vi vet att de gått bra tillsammans och vi har fått väldigt bra referenser om alla tre, säger Stefan Bengtzén.
Lauritzen:
Det känns som att det här är det bästa för mig. Jag tror att jag kommer utvecklas mer i Bofors än i Sundsvall och jag vill spela i ett topplag i Allsvenskan.
Varför just Bofors?
Det verkar vara en bra klubb att utvecklas i och det är många som har gått därifrån till Elitserien.
Karlskogaklubbens samarbete med SM-finalisten Färjestad är vida känt och övergångarna gör att Medelpadstalangerna kan bli elitseriemotståndare till Timrå IK, klubben de hade sin juniorkarriär i.
Ingen i Timrå har pratat med mig, säger Lauritzen angående att TIK:s intresse för honom dött ut.
Lundin är den ende ur kedjan som ännu inte skrivit på för Karlskogaklubben.
Det känns lite större och som det finns andra resurser där än i Sundsvall. Jag trivs bra i Sundsvall, men jag vet inte om jag får en sådan här chans igen, säger Lundin.

Fakta
Läget i Sundsvall Hockey
Kontrakterade: Markus Ottosson, mv, Mathias Svedberg, b, Niklas Wästlund, b, Ivan Puncochar, b, David Striz, b, Tony Westerlund, f, Magnus Forsberg, assisterande tränare.
På väg bort: Erik Tägtström, b, Nordamerika, Johan Jonsson, b, klubb oklar, Andreas Lundin, f, Bofors, Liam Lindström, f, Hammarby, Dan Tryborn, f, Hammarby, Daniel Olsson, f, Europa, Johan Thelin, f, Almtuna.
Försvinner: Jimmy Danielsson, mv, troligen Rögle, Tomas Nänsén, b, slutar, Pierre Berggren, b, klubb oklar, Jimmy Blixt, f, Björklöven, Sebastian Lauritzen, f, Bofors, Shay Stephenson, f, klubb oklar, Niklas Zetterström, f, Bofors, Sune Bergman, tränare, Hudiksvall.

Mer läsning

Annons