Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanna Kallur tejpad — men kommer till start

Susanna Kallur har fortfarande ont i revbenen.
Troligen springer hon tisdagens försök med bedövning.
—  Men jag springer ju med andra ben än revbenen, säger hon.

Annons
 Hon har gått tejpad. Blir det aktuellt kommer hon att få smärtlindring, säger friidrottslandslagets presschef Fredrik Trahn..
Den svenska stjärnan på 100 häck fick akut ont i bröstet i helgen. Landslagsläkaren Sverker Nilsson konstaterade att "Sanna" Kallur fått en spricka i ett revben. Hon skadade sig när hon ramlade på sista häcken under ett träningspass på Åland i förra veckan.
 Det brukar göra ont när revbenet håller på att läka, det är därför jag inte kände något först, säger hon.

Träningen störd
En missad träning i lördags och vila även på måndagen stör självklart det planerade träningsprogrammet. Men en liten spricka och en hanterbar smärta kommer inte att hindra henne från att gå för fullt när försöken inleds på tisdagskvällen.
 Jag har fått lära mig att sprintmuskler kan vila i tre månader utan att tappa, säger "Sanna".
 Formen är bra, även om jag inte fått prova den tillräckligt ofta den senaste tiden.
Sveriges snabbaste häcktjej ska inte ha några problem att ta sig vidare från sitt försöksheat.
Hon fick dessutom en bra lottning. Med sina 12,65 i år är hon näst snabbast av de sju som gör upp om de fyra platser som ger automatiskt avancemang till en av de tre semifinalerna.

"Mycket ska klaffa"
 Säker kan man aldrig vara, det är mycket som ska klaffa. Det har varit svår motvind på banorna de första dagarna, men formmässigt är jag mycket bättre än när jag sprang 12,65.
 Det känns trots allt som jag är bättre än någonsin. Men det gäller att springa ett bra försök, så att jag får en bra seedning i semifinalen och inte hamnar i ett onödigt tufft semifinalheat. Det gäller att pinna på från första loppet, säger hon.
Susanna Kallur får ett bra test direkt. Regerande världsmästaren, kanadensiskan Perdita Felicien 12,58 i år springer på bana åtta, Kallur på den andra ytterbanan.
Vilka blir dina farligaste konkurrenter i VM?
 Båda amerikanskorna, Perry och (Joanna) Hayes. Och jamaicanskorna (Delloreen Ennis-London och Brigitte Foster-Hylton) och en tyska (Kirsten Bolm) som sprungit bra i år...det är många som kan vinna. Det känns som en förvånansvärt öppen tävling.

Tufft för Jenny
Även tvillingsystern Jenny Kallur har en klar chans att nå semifinal. Hon lottades in i första försöket där hon har fjärde bästa tiden i år. Michelle Perry, USA (12,43), Vonette Dixon, Jamaica (12,67), Reina-Flor Okori, Frankrike (12,75) blir svåra att rå på. Jenny går troligen en stenhård kamp om fjärdeplatsen med brasilianskan Maila Machado (12,89).

Mer läsning

Annons