Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suveränt, Sverige

Annons
En pinne var ett måste. Tre var en förhoppning.
Sverige leder fortfarande VM-kvalgrupp 8 efter 30 på Vassill-Levski-stadion.
Och vi borde aldrig ha varit nevörsa för Bulgarien slår vi för jämnan.
Det här var den nionde segern på de elva senaste matcherna och den svenska insatsen var gedigen så som ST: snittbetyg 3,0.
3
Andreas Isaksson, 23, målvakt Rennes, 30 A-landskamper/0 mål:
Hade en del att stå i då Bulgarien trummade på i de inledande minuterna. Men sedan bedarrade stormen och Isaksson fick en relativt lugn tillställning på Vassill-Levski stadion. Men ena noll är alltid en nolla.

2
Alexander Östlund, 26, högerback, Feyenoord, 14 A-landskamper/0 mål:
Östlund fick jobba så att svetten lackade. Kom ofta snett in situationerna och hade bekymmer med hale Lazaroz. Ordande frisparken som gav 20. Varnad i 31:a minuten och avstängd mot Malta.

4
Olof Mellberg, 27, mittback, Aston Villa, 55 A-landskamper/1 mål:
Uppoffrade spel och totalt orädd i tuffa situationer. Visade varför just han bär kaptensbindeln i landslaget. Kunde till och med ha blivit målskytt, eller rättare sagt målnickare.

3
Teddy Lucic, 31, mittback, Häcken, 71 A-landskamper/0 mål:
Gjorde vad han skulle och höll ihop mittförvaret bra med mittbackskollegan Mellberg. På vift när bulgaren brassesparkade strax utanför Andreas Isakssons stolpe.

4
Erik Edman, 26, vänsterback, Tottenham, 29 A-landskamper/1mål:
Vilken frispark, vilket mål. Edmans första landslagsmål (20) sänkte definitivt Stoitjkovs manskap. Låt vara att den bulgariske målvaktens position i målet kan diskuteras. Hade full på sin gubbe.

2
Niclas Alexandersson, 33, högeryttermittfält, IFK Göteborg, 76 A-landskamper/7 mål (ut 60):
Uträttade inte mycket framåt, men hade också uppgiften att stänga sin kant. Sprang, slet och svarade för ett godkänt dagsverke. Lämnade planen med halvtimme kvar för Christian Wilhelmsson.

3
Anders Svensson, 28, innermittfält, Southampton, 57 A-landskamper/11 mål:
Kom in i matchen i takt med att minuterna ticklade. Framspelningen till Fredrik Ljungberg var mästerlig. En lyftning med yttersida på djupet. Osvenskt och vackert.
3
Tobias Linderoth, 25, innemittfält, Köpenhamn, 47 A-landskamper/1 mål:
Centralmittfältets lille store krigare. Undra hur hans knä känns i dag? Blev proppad en kvart in i andra halvlek, men verkade aldrig överväga att lämna planen.

5
Fredrik Ljungberg, 27, vänsteryttermittfält, Arsenal, 51 A-landskamper/10 mål:
10 på volley i bortre burgavlen. 30 på straff efter en förnedrade chipp. Gör man två mål borta mot Bulgarien i Sveriges viktigaste landskamp i modern tid vittnar det om klass. Världsklass. Fick även Markov utvisad. Själv varnad i första halvlek.

2
Zlatan Ibrahimovic, 23, forward, Juventus, 32 A-landskamper/14 mål:
Bulgarerna hade full kontroll på Zlatan, som hade svårt att komma loss. Fick ett ypperligt läge att göra 30, men blev lurad av inlägget faktiskt nåde hans fot. Trots tom bur gick bredsidan utanför. Förarbetade till straffen. Varnad.
3
Mattias Jonson, 31, forward, Norwich, 45 A-landskamper/8 mål (ut 82):
A working clas hero. Sprang och slet, slet och sprang och däremellan irriterade han bulgarerna till vansinne. Jonsons första halvlek var imponerande. Där gav han en forwards defensiva arbete ett svettigt ansikte.

Avbytare:
2
Christian Wilhelmsson, högeryttermittfältare, Anderlecht, 19 A-landskamper/1 mål:
Ersatte Alexandersson sista halvtimmen och hann svara för några lyckade ingripande. Bedömde situationerna väl. Utmanade när det var läge, spelade enkelt när det behövdes.

Marcus Allbäck, forward, Hansa Rostock, 49 A-landskamper/23 mål:
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Övriga ombytta avbytare:
Magnus Hedman, målvakt, Celtic, Petter Hansson, mittback, Heerenveen,
Mikael Svensson, mittback, Southampton, Daniel Andersson, innermittfältare, Malmö, Kim Källström, innermittfältare, Rennes.

Skala: 1 = dålig, 2 = godkänd, 3 = bra, 4 = mycket bra, 5 = världsklass.
Betygsättare: Fredrik Lindahl

Mer läsning

Annons