Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanmärkt och KRIS bäst i korpcuperna

/
  • Svanmärkt visade stora kvaliteter när laget vann Korpens damcup i Sundsvall. Här är tjejerna som gjorde't, från vänster: Emma Forsberg, Isabelle Viksell, Johanna W. Lindén, Susanne Linnarsson, Malin Maxén, Carina Södermark, Annelie Nordström och Madeleine Viksell. 
  • Nu är KRIS (kriminellas Revansch I Samhället) historiska, som vinnare av den 34:e upplagan av Dagbladscupen och den första cupturneringen sedan tidningen upphört som daglig nyhetsförmedlare. I övre raden ses från vänster: Göran Axberg, Patrik Kindsjö, Jack Jonsson, Joel Granlund, Tobias Pernu. Knästående: Jan Robert, Patrik Nielsen (C), Emil Pettersson, Simon Åslin. Liggande: målvakten Oscar Eriksson.

Sent på sommaren, sent på den lokala fotbollssäsongen – då avgjordes häromkvällen Korpens cupspel på gräsplanerna i hamnen, med två välkända begrepp som vinnare. På damsidan Svanmärkt och på herrsidan KRIS.

Annons

Dagbladet må ha upphört som lokal nyhetsförmedlare i Sundsvall och Medelpad. I Korpen lever dock en del av tidningen vidare i form av cupspelet i fotboll för herrar, den så kallade Dagbladscupen, som i många år varit ett välkänt inslag i verksamheten. Så också i år, då den 34:e upplagen avgjordes ...

Och det blev ett spännande slutspel – med KRIS i toppform.

– Vi har haft 54 lag med i seriespelet i år och nu tog KRIS hem cupsegern genom att besegra två av de allra bästa korplagen med 1–0. Först seriesegrarna i division 1, Brandkåren, i semin och sedan samma resultat i finalen mot serietrean Allianze Plus, så det var ett värdigt vinnarlag, kommenterar Pelle Stegeby på Sundsvallskorpen.

I damcupens final var det offensiv fotboll för hela slanten. 3–2 till slut i en jämn drabbning mot Rosé FC.

– Här var det de åtta bästa lagen från grundserien som gjorde upp och det var flera duktiga lag som visade upp sig och en fin final, betygsätter Pelle Stegeby.

Mer läsning

Annons