Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår backe väntar Anja i störtloppsfinalen

Anja Pärson hade tionde och sjätte träningstid i det svåra störtloppet i Lenzerheide, där säsongens sista världscupstörtlopp avgörs på onsdag.
Och säger efteråt:
—  Den som gör minst misstag på onsdag vinner.

Annons
Silvano Beltrametti-pisten är mycket brant. Och där har bansättaren Jan Tischhauer satt upp en bana med många svängar.
 Banan är intressant. Den är väääldigt teknisk. Ibland måste man bokstavligen slänga ut bakändan och slänga sig runt svängarna för att komma runt. Och det gäller att sladda nog mycket, men samtidigt försöka att hålla sig kvar i fallinjen så man får med sig farten.
Dimma och snöfall omöjliggjorde träningsåk på söndagen. Därför körde tjejerna två åk på måndagen.
 Det är svårt med två åk samma dag. Man hinner inte gå igenom förstaåket och snacka med tränarna mellan åken, så man gör samma misstag i andra genomåket.
Österrikiskan Renate Götschl var snabbast i det första genomåket och landsmaninnan Michaela Dorfmeister, tillsammans med italienskan Daniela Ceccarelli, snabbast i det andra. Anja Pärsons främsta konkurrent om världscuptiteln, kroatiskan Janica Kostelic som är 63 poäng bakom, var femma och fyra i genomåken.
Onsdagens störtlopp är den första av fyra finaltävlingar i världscupen som avgörs i Lenzerheide. På torsdag är det super-G, på lördag slalom för damer och storslalom för herrar och på söndag storslalom för damer och slalom för herrar.

Mer läsning

Annons