Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvik mot trean

/

Över 20 års väntan kan vara över. Svartviks IF är på väg mot division III — och är förkrossande överlägsen ärkerivalen Essvik. — Det gick lätt när vi fick hål tidigt, säger fyramålsskytten Peder Modin.

Annons
Svartvik mot Essvik är ett klassiskt möte i lokalfotbollen.
En som minns de gamla drabbningarna är Markus Dückhow, uppväxt i Svartvik och numera tillbaka i klubben efter flera år på flykt.
När jag var 12-13 år och var på de här derbyna så var det 400 åskådare. Nu är det ju knappt 100 pers, men det är ändå speciellt möta Essvik, säger 31-årige Dückhow.
Anders \"Ante\" Olsson, stor Essviksprofil senaste åren, är numera svartvikare.
Det är alltid speciellt med derbyna. Jag tycker det är väldigt tråkigt att se hur det har blivit med Essvik. Jag vill ha dem kvar i fyran, säger Olsson.
Essvik är fortfarande på fast mark, men laget riskerar åka ner i femman.
Annat är det med Svartvik.
I början av 1980-talet under ledning av lokala tränarlegendaren Göran \"Knorr\" Karlsson gick klubben från femman till trean.
Sedan dess har laget inte inte funnits med i det nationella seriesystemet.
Med fyra omgångar kvar leder laget fyran med två poäng...
Det vore roligt för föreningen om det gick vägen. Om vi skulle gå upp så tror jag inte att det behöver göras så mycket inom föreningen, för det är väldigt välskött, säger tränaren Bert Stålberg, med ett förflutet i Essvik.
Han fick se sina serieledande lirare skoja friskt med tabelltian Essvik.
Segerregissörer var mittfältsstrategen Markus Dückhow, flitige yttern Mikael \"Kalle\" Andersson och toppforwarden Peder \"Pedro\" Modin.
Dückhow hittade Modins skalle på en hörna, lirade ett läckert inspel till Andersson och sedan var det Hasse Jonssons tur att nå Modins huvud den här gången på en frispark.
30 efter 21 minuter. Ridå ner, Essvik.
Det är bra att börja så bra mot ett bottenlag, så att man får hål på dem. Vi har varit sega i starten tidigare, men nu var det fart direkt, säger Bert Stålberg.
Peder Modin var den stora liraren.
Kraftfull, storväxt och bra på huvudet gjorde att det lilla och orutinerade Essviks försvaret inte kom åt honom den här gången heller.
Efter 10 och 30 med huvudet petade han in 40 nära mål och sköt in 60 via en bortaback.
Jag har gjort åtta mål på två matcher mot Essvik. Totalt har det blivit 15 mål, en siffra jag inte varit i närheten av tidigare, säger Modin.
31-åringen kom från Hälsingeklubben Bergvik inför den här säsongen och blev snabbt en publikfavorit.
Men han kunde lika gärna varit motståndare i går.
Jag tänkte gå till Essvik men det var lite dålig ordning där. Sedan hörde jag att det var mycket folk på väg till Svartvik och jag trivs bra här, säger Modin.
Nu blir han en viktig kugge i jakten på en plats i trean.
Anfallskollegan Anders Olsson tror på avancemang.
Är vi bara fokuserade, håller koncentrationen och har rätt inställning så tror jag vi vinner serien.

Mer läsning

Annons