Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svennis" avgår inte trots kvalfiaskot

Tabloiderna ropar efter hans avgång. Men Sven-Göran Eriksson stannar trots den förnedrande förlusten mot lillebror Nordirland i VM-kvalet. —  Jag ser fram emot att vinna de återstående två matcherna, säger han.

Annons
Förbundskapten Eriksson och hans England föll tungt på bortaplan efter att David Healy avgjort med matchens enda mål i den 74:e minuten.
Englands chanser att vinna sin kvalgrupp försämrades kraftigt och de engelska fansen skanderade under stora delar av den andra halvleken \"sparka svensken\".
Men Eriksson, som varit i blåsväder förr, meddelade efter matchen att han stannar på sin post:
 Jag tänker inte avgå. Jag kommer att försöka ordna detta, sade han.
Men räkna med att Sven-Göran Eriksson kommer att smutskastas i engelska medier efter den snöpliga förlusten. I bagaget har han också 41-förlusten mot Danmark i en träningslandskamp förra månaden.

Står i skottlinjen
Tabloidtidningen The Sun, som sällan brukar skräda sina ord, satte följande rubrik i sin nätupplaga under natten mot torsdagen: \"Sopor. Sven måste avgå efter soppan i Belfast\". Tidningen konstaterade att Erikssons jobb nu hänger på en mycket skör tråd. The Guardian konstaterade att England är förnedrat och att Eriksson nu står i skottlinjen.
 Det här är min värsta erfarenhet som Englands förbundskapten. Mot Nordirland borde vi inte ens spela oavgjort vi ska vinna, medgav \"Svennis efter matchen.
 Naturligtvis är jag mycket ledsen, besviken, fortsatte han.
Den var första gången sedan 1972 som Nordirland lyckades besegra England.
England ligger fortfarande tvåa i sin kvalgrupp, fem poäng bakom ledande Polen som hemmaslog Wales på onsdagen. England har dock en match mindre spelad.

Owen försvarar Svennis
Anfallsstjärnan Michael Owen tycker att samtliga i laget och landslagsledningen ska känna sig skyldiga till förlusten och att det är löjligt att skylla debaclet enbart på Sven-Göran Eriksson:
 Vi är alla delaktiga i det här. Vi spelare var där ute på plan och det vi presterade räckte inte till, säger Owen som fortsätter att försvara Eriksson.
 Ansvaret ligger inte hos någon särskild person, utan det är kollektivet som får ta på sig den här förlusten. Nu hoppas jag att vi får ordning på spelet i de avslutande två matcherna, vi har ju fortfarande saken i våra egna händer, fortsätter han.

Mer läsning

Annons