Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svennis" medger att hans jobb är hotat

Sven-Göran Eriksson har hittills klarat alla stormar under sin tid som engelsk förbundskapten.
Men i en radiointervju säger han att hans engelska era troligen är över om England missar fotbolls-VM nästa år.

Annons
Englands svenske förbundskapten har kontrakt till 2008. Det har stormat flera gånger kring honom sedan han som förste utlänning tillträdde sin post.
Men inte ens nya kvinnoaffärer, taktiska tvärkast, usla resultat och en kritikerorkan på senare tid har fått honom att överväga att hoppa av.
 Absolut inte, inte en chans. Vi har ena foten i VM. Vi har två matcher kvar och vinner vi dem så är vi i VM. Varför skulle jag avgå? frågar sig Eriksson i en radiointervju med BBC.
Men Eriksson inser att det finns gränser:
 Om England inte går till VM kommer jag inte att ha ett jobb i det här landet eller någon annanstans, säger han.
Englands förlust mot Nordirland var den första sedan 1972. Och den första på 21 kvalmatcher med Sven-Göran Eriksson som förbundskapten. 14-smällen i träningslandskampen mot Danmark veckan innan var Englands största nederlag på 25 år.
England har dock fortfarande saken i sina egna händer och möjligheten att direktkvalificera sig till VM-slutspelet i Tyskland nästa sommar. Då krävs segrar mot Österrike och Polen i de två resterande matcherna. Annars väntar ytterligare kval för att nå VM.
Det har spekulerats i att Eriksson fått sitta kvar för att det skulle vara för dyrt för det engelska fotbollsförbundet FA att lösa honom från kontraktet. Svenskens årslön tros ligga på motsvarande 60 miljoner kronor. Pengar som Eriksson tycker han är värd.
 Om jag gjort skäl för min lön? Inte om man ser till matchen i onsdags. Men om man ser till kvalmatcher över huvud taget så tycker jag det.
 Det finns klubbtränare i Italien och England som har högre lön än jag. Jag tycker att en förbundskapten ska ha lika bra betalt som tränarna i de stora klubbarna.

Mer läsning

Annons