Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk dubbelskräll mot toppseedade danskar

Efter medaljmissen i lag var de svenska pingisstjärnorna tillbaka i EM-hagen på torsdagen.
Med bekväma segrar går medaljjakten vidare i singel. Men den stora skrällen kom i dubbel.

Annons
I bordtennisens uppochnedvända värld kan svenska segrar över danskar numera vara överraskningar.
Dagen efter guldet i lagtävlingen gick det toppseedade danska dubbelparet Michael Maze och Finn Tugwell på pumpen mot Peter Karlsson och Jens Lundquist i tredje omgången.
 Vi gjorde en kanonmatch rakt igenom. Vi låg under med 16 i första set, sen var det vi som styrde och var taktiskt bättre, sade Jens Lundquist.
Svenskparet vann med 119, 1012, 118, 1210 över de danska guldkandidaterna. I kvartsfinalen väntar också mycket tufft motstånd i singelstjärnorna Vladimir Samsonov, Vitryssland, och Kalinikos Kreanga, Grekland.
 Men de har väl knappt spelat ihop i dubbel på länge, påpekade förbundskaptenen Peter Sterneborg.
Superrutinerade duon Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson försvann i andra omgången. De ungerska talangerna visade ingen respekt för sina namnkunniga motståndare, utan vann med 31 i set.
Sex av sju svenskar gick vidare från första singelomgången. EM-debutanten Johan Axelqvist var den ende som föll och han kom ingen vart i dubbel heller, eftersom partnern Magnus Molin var magsjuk och tvingades lämna återbud i både singel och dubbel.
Jan-Ove Waldner tog den lättaste segern. Han behövde bara fyra set för att slå ut vitryssen Dmitrij Tjumakov. Han låg under i ett par av seten, men fick möjlighet att variera sitt spel och var aldrig hotad.
 Det stärker att vända underlägen, även om motståndet inte är det bästa, sade han.
 Och jag fick variera med en del korta bollar, det kändes bra att de gick hem. Men jag hade svårt med avståndsbedömningen och timingen nu när vi spelade i så liten hage jämfört med lag.
Veterankollegan Jörgen Persson tappade första set mot belgaren Yannick Vostes, men efter den trevande inledningen var det inget snack om saken. Persson vann med 41.
Peter Karlsson hade större besvär mot ungraren Janos Jakab. Han tappade de två första seten innan han vände till seger med 42. Jens Lundquist besegrade ukrainaren Ivan Katkov med 41.
I damsingel är Marie Olsson och Matilda Ekholm klara för tredje omgången. Olsson vann över holländskan Sigrid van Ulsen och vitryskan Nataliya Cigankova, medan Ekholm slog ut schweiziskan Sonja Wicki och 71-rankade rumänskan Mihaela Zamfir. Carina Jonsson åkte ut i andra omgången mot Li Yun Fei, Belgien.

Mer läsning

Annons