Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk upphämtning i EM i fälttävlan

Det svenska EM-laget i fälttävlan gjorde en rejäl upphämtning när terrängprovet avgjordes vid brittiska Blenheim på lördagen. Samtliga sex svenska ryttare gick runt banan utan fel på hinder och Dag Albert var snabbast av samtliga ryttare. Bara åtta ryttare klarade maxtiden, däribland brittiska ryttaren Zara Phillips som leder individuellt.

Annons
Dag Albert startade först och som svenskarna planerat satsade han för fullt. Det såg snabbt och säkert ut och höll hela vägen.
 Det blev lite förvirring först för banledningen trodde att de tagit fel på tiden, säger Dag.
Viktoria Carlerbäck på Bally's Geronimo fick några tidsfel men hon berömde ändå banan.
 Den var fantastiskt välbyggd och det visar sig ju också i att det inte blir särskilt många fall eller andra problem, säger Viktoria.
Ledande tyskan Bettina Hoy fick ett stopp och rasade till 27:e plats. Därmed tappade Tyskland också ledningen i lagtävlingen till Storbritannien.
Katrin Norling, som rider individuellt, gjorde en fin ritt och tyckte inte att banan var alltför svår, trots att hon inte tävlat i några större sammanhang sedan i början på sommaren.
 Jag är jättenöjd totalt, dressyren i går var vår bästa någonsin och min häst kändes jättefin i terrängen, säger hon.
Magnus Gällerdal på Keymaster gick den längre vägen på vattnet, efter att anridningen kändes lite vinglig på hindren innan.
 För övrigt kändes det kanon, säger han.
Tobias Grönberg rider också individuellt och hade inga problem men liksom övriga svenska ryttare utom Dag hade han tidsfel.
Linda Algotsson började bra men fick problem när kedjan på bettet gick av. Linda rider på kandar som gör det lättare att ta tillbaka hästen.
 Att rida My Fair Lady utan broms är inte lätt, säger Linda som ändå redde ut det mycket bra.
Linda ligger kvar på sin artonde plats och är bästa svenska ryttare.
Drygt elva poäng skiljer Sverige från bronsmedaljen inför söndagens banhoppning. Det är två nedslag på hela laget vilket är fullt möjligt att ta in och därmed nå målet inför EM; att ta medalj.

Mer läsning

Annons