Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska brons när Norge dubbelvann i JVM i skidor

Annons
Det är i sprint det ska ske i svensk skidåkning i vinter. Succén i VM i Oberstdorf följdes upp med två svenska brons i klassisk sprint i junior-VM i Rovaniemi på onsdagen.
Emil Jönsson, Årsunda, och Ida Ingemarsdotter, Myssjö/Oviken, åkte till sig medaljerna, medan förra årets juniorvärldsmästare Robin Bryntesson också var i final.
Alla åtta svenska åkare fanns med bland de 30 i varje klass som gick vidare. Det blev ett väldigt tufft finalpass med sex åkare i respektive kvartsfinal, fem i semifinaler och som vanligt fyra åkare i final.
Efter att ha inspekterat banan så var det många som tyckte den var för lättåkt varpå man ändrade den och en backe kom till.
 Det flöt på bra för våra åkare trots att det var en hel del trassel på en klassisk bana som var väldigt teknisk, säger Lars Selin, förbundskapten för juniorerna, på skidor.com.
Målsättningen var att försöka upprepa förra årets medaljskörd och det lyckades svenskarna alltså med.
 I fjol var det sprintlopp i skate medan det i år handlade om klassiskt och vi vet att norrmännen är väldigt starka på det, så vi är jättenöjda, säger Selin.
Liksom i skiathlonloppen, som inledde VM, så blev det dubbelt norskt i sprint till och med dubbelt upp. Even Sletten vann herrklassen före Petter Northug och på damsidan tog Kari Vikhagen Gjeitnes guld före Astrid Jacobsen.
På fredag fortsätter JVM i finska Rovaniemi med 5 km för tjejerna och 10 km för killarna i fri stil. Det är individuella starter som gäller och Selin hoppas att man ska ha lite mer flyt då än på öppningsdistansen.

Mer läsning

Annons