Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt antiklimax i British Open

Tre svenskor hade chans på segern i British Open ända till de sista hålen.
Men när Annika Sörenstams boll försvann, Liselotte Neumann hamnande i bunkern och Sophie Gustafson missade fairway så höll sydkoreanskan Jeong Jang enkelt undan till vinst.

Annons
Avslutningen av årets sista majortävling i golf blev ett riktigt antiklimax.
Trots att Sophie Gustafson till slut kom tvåa (-12) och Lotta Neumann och Annika Sörenstam delade femteplatsen (-9) var det en besviken samling svenskor.
 Jag är besviken att jag inte lyckades dra fördel av de två sista hålen. Jag vet inte om jag skulle ha kunnat göra så mycket annorlunda, men där hade jag mina möjligheter, sade Sophie Gustafson, som ändå gladde sig över andraplatsen efter ett par tuffa år med sjukdom och ojämnt spel.
Planen var ju att den oerfarna sydkoreanskan skulle bli nervös på slutet i stället så var det de rutinerade spelarna som sviktade.
Gustafson var ett tag bara två slag efter Jang, men så missade hon en kort birdieputt och hamnade i ruffen på de tre sista hålen.
 Jag fick lite negativa tankar på utslagsplatsen på 18:e. Jag hade dåliga minnen därifrån från i fredags..., sade hon.
Då slog 32-åringen utslaget out-of-bounds och fick plikta, nu slog hon det i ruffen och fick kämpa för att rädda bogey.
Annika Sörenstam, som låg fem slag efter Jang i början på dagen, hade det ännu värre.
Hon slog sitt utslag i ruffen och trots hjälp från ett 50-tal människor i publiken lyckades hon inte hitta sin boll. När hon sedan missade en sänkbar putt för bogey, så slutade Sörenstam på sju slag efter sydkoreanskan.
 Det var inte så kul att avsluta med en dubbelbogey. När man gör en sådan avslutning så vill man helst glömma hela ronden. Jag spelade väl helt okej egentligen, men jag är besviken att resultatet inte blev som jag tänkt mig, sade Sörenstam.
Lotta Neumann hade chansen till en riktig topplacering, men hade också problem på det sista hålet.
Utslaget hamnade i bunkern, inspelet gick över green och så missade hon parputten.
 Det känns tråkigt. Det är ju det sista man gör på banan som man bär med sig, typiskt att jag missade så på det sista hålet när jag hade spelat så bra i övrigt.
För Annika Sörenstam slutade den höga målsättningen om seger i alla fyra majortävlingar med segrar i de två första (Nabisco och LPGA-mästerskapen), en 23:e plats (US Open) och nu en femteplats.
Imponerande facit, men inte lika bra som hon hoppats.
 Jag är tuff mot mig själv. Ibland funkar det, ibland funkar det inte. Jag har höga förväntningar på mig själv. Men jag har inte ens tänkt tanken på nästa säsong, det är mycket kvar på det här året först, sade hon.
Nu närmast väntar Europatourtävlingen på Barsebäck där även Sophie Gustafson och Liselotte Neumann finns med.
Räkna med att de är revanschfyllda alla tre.

Mer läsning

Annons