Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt brons i sportskytte-EM

Annons
Det blev ett brons för det svenska running targetlaget i inomhus-EM i sportskytte men ända fram till det sista skottet låg det svenska herrlaget på silverplats.
Göteborgaren Sami Pesonen startade sist av samtliga deltagare. Med de övriga ländernas resultat att gå på räknades det febrilt i svenska laget under Pesonens andra tävlingsserie. Inför det skälvande sista skottet skulle en åtta räcka för silver.
Men Pesonens sista skott gav en sjua och Sverige fick nöja sig med bronset.
 Sami är en stabil lagskytt och han gjorde det resultat han skulle. Det positiva är att vi som lag börjar närma oss de stora nationerna, sade Emil Andersson, Strömsund, som individuellt landade på den snöpliga fjärdeplatsen med sina 381 poäng.
Tillsammans med Niklas Bergströms 379 och Sami Pesonens 372 fick Sverige ihop 1 132 som lagpoäng. Ryssland vann med 1 135 poäng två före Slovakien på andraplatsen.
 Det kändes stabilt hela vägen, jag jobbade bra på varje skott. Misstaget, om man säger så, var att titta på monitorn. Samtidigt var det oerhört kul att ta medalj, det är därför vi är här, sade en nöjd Sami Pesonen.

Mer läsning

Annons