Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt rekordförsök på korta stafetten

Systrarna Kallur är på plats.
Carolina Klüft ska underhålla publiken.
Europacupplatser står på spel.
Den svenska friidrottssäsongen drar igång ordentligt på tisdagen med Göteborg Grand Prix.

Annons
Susanna Kallur har fått en bra start på säsongen med ett nytt personligt rekord på 100 meter häck. I Holland sprang hon slutet av maj på 12.65 - ett resultat som då bara var en hundradel från världsårsbästa.
 Det är kanske inte säkert att jag kommer ner på den tiden nu när det är lite kyligt i luften, sade Susanna Kallur på måndagen.
Hon säger dock att hon är i bra form även om den riktiga toppformen infunnit sig ännu.
 Det känns bra i kroppen och det ska bli skoj att få springa på Slottsskogsvallen.

Tuffare utomhus
Den största framgången för systrarna Susanna och Jenny är guldet och silvret vid inomhus-EM tidigare i år.
 Att det gick så bra under inomhussäsongen sporrar nu när det är dags för utesäsongen, sade Jenny Kallur.
Hon varnade lite för att man inte ska dra för stora växlar på succén i inne-EM.
 Konkurrensen utomhus är mycket tuffare. Nu kommer det ju också flera snabba amerikanskor och jamaicanskor till Europa för att tävla inför VM.
Tillsammans med Emma Rienas och Carolina Klüft ska Susanna och Jenny springa 4x100 meter i ett försök att kvala in till VM senare i sommar. Kanske kan det rent av bli en satsning på att slå det svenska rekordet på 43.75.
 Det vore förståss kul att slå det, men det allra viktigaste är att klara kvalgränsen till VM som är 44 blankt, påpekade Susanna Kallur.

Klüft dubblerar
Även Carolina Klüft har också haft en bra start på utesäsongen med en seger, som vanligt, vid mångkampsgalan i Götzis. I Götzis kunde hon inte satsa för fullt i kastgrenarna eftersom hon fick ont i ena armen.
 Jag känner mig helt frisk i armen och är absolut inte skadad. Men, jag kommer inte att ställa upp i kula som var tänkt från början. Jag vill vila armen lite till.
 Nu får det räcka med stafetten och höjdhopp, sade Klüft.
I höjden får hon bland annat möta hemmafavoriten Emma Green och ryskan Olga Kaliturina.
Efter att Carolina tävlat i Götzis gjorde fransyskan Eunice Barber säsongsdebut och noterade världsårsbästa i sjukampen.
 Jag tycker det är jättekul. Det är bra för grenen och VM. Det är bra för oss alla, sade Carolina Klüft och välkomnar konkurrensen.
Carolinas pojkvän Patrik Kristiansson får i stavhopp ta sig an det nya stjärnskottet Alhaji Jeng, som vid inne-EM tog sig till final. I potten ligger en plats i den kommande Europacupen.
 Jag kommer att satsa allt för att vinna. Jag tänker inte ge bort min åttonde raka Europacupplats gratis, sade Kristiansson.

Mer läsning

Annons