Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson spräckte nollan

Första tränarsegern och första kuskvinsten sedan den 22 oktober.
Klart att Bergsåkers färskaste proffs, Henrik Svensson, var nöjd efter fullträffen på hemmabanan med Disco Ås (V5-1).

Annons
Den 1 januari kvitterade Henrik Svensson ut sin proffslicens på Bergsåker. I går handlade det om femte starten med egentränad häst. Disco Ås spårade också V5-inledningen från start till mål.
Skönt att få spräcka nollan. Nu behöver man åtminstone inte fundera över det något mer, menade Henrik, som inte var speciellt nöjd då han fick en stekhet Ville Peson på utsidan.
Men Disco Ås visade åter igen att han kämpar som en tiger just i ledningen.
Men Wallins häst (skrällen Vikens Chicane) kom snabbt på upploppet och jag kände mig aldrig riktigt säker förrän vi var i mål.
För tillfället finns12 hästar i Henriks stall och på slutet har bland annat Docklands och tvåårshingsten Victory Gold (Good As GoldMonette Wange) kommit in.
Nästa vinnare från stallet?
Kanske ostartade fyraåringen Jesper Palema, som jag fick från Stig H för ett halvår sedan. Han kommer ut inom kort.
Linda Hedin skrällde på Trion med Heiko Iron i onsdags. I går blev det en dubbel genom egentränade Lollys Star L och amatörhästen Lobråts Jan R.B.
Lollys slöade till lite i sin ensamhet där framme, men vann ju enkelt. Lobråts Jan R.B är lite speciell av sig, men tog i alla fall i sista 100 och kunde avgöra, sammanfattade Linda och fortsatte:
Man kan verkligen prata om islossning på slutet. Årets hittills skönaste seger var tveklöst den med Heiko Iron med tanke på allt strul det varit med den hästen.

Mer läsning

Annons